Снощи в ефира на NOVA стартира дългоочакваното продължение на Дяволското

...
Снощи в ефира на NOVA стартира дългоочакваното продължение на Дяволското
Коментари Харесай

Теодора Духовникова пред Edna.bg: ,,Жената е толкова мистично същество, това е любимият ми пол

Снощи в ефира на NOVA започва дълго чаканото продължение на „ Дяволското гърло “ – „ Есента на демона “. Зрителите видяха завръщането на обичаните герои Мия Язова (Теодора Духовникова) и Филип Чанов (Владимир Карамазов), които се сблъскаха с шокиращо ликвидиране. 

Действието в “Есента на демона ” се развива във величествения град Велико Търново , който също ще се трансформира в самобитен воин на престъпната поредност. 
 Героите в,,Есента на демона  Героите в,,Есента на демона  Героите в,,Есента на демона  Героите в,,Есента на демона
Миналата седмица се проведе ексклузивната предпремиера на сериала и екипът на Edna.bg бе поканен, с цел да се наслаждения на това прекарване и да си поговори с част от актьорския екип.  

Ако желаете да разберете какво описа Теодора Духовникова ексклузивно пред Елизабет Астарджиева от Edna.bg по отношение на смяната в героинята ѝ през последните пет години, магията на Велико Търново и мощните дами в сложните специалности, продължете да четете. 

Как се е трансформирала героинята ти през петте години, които са минали от последния епизод на „ Дяволското гърло “? 
                             

Във втори сезон на,,Дяволското гърло ” феновете ще видят Мия Язова и Филип Чанов изцяло разнообразни. Както образно, по този начин и като положение на духа. Малко поостарели са. С Владо се радваме, че сме от късметлиите, които остаряват хубаво. Щастлива съм, че не съм си опънала бръчиците, тъй като на тази героиня доста ѝ отива. Има актриси, които се лишават от това и по този начин функциите страдат.  

Мия в този стадий от живота си към този момент не е служител на реда, не е в ДАНС, а е учител в университет. Много е самотна, няма какво да губи. С героя на Владо Карамазов се срещат още веднъж, само че изменени. Случват се брутални неща в града, в който се срещат. Тази тръпка от предишното се разсънва и те още веднъж са въвлечени в нещата, които обичат да вършат, и в които са положителни, а точно да гонят неприятните и да борят злото.  

С какво силата на Велико Търново е друга от тази на Смолян и Родопите, където снимахте първия сезон на сериала? 
                             

Много по-различно е, тъй като Родопите е най-красивата ни планина и най-мистичната. Тя предаваше на историята една особена осцилация - мрачна, страшна и величествена. Велико Търново пък е толкоз хубав град. Аз се чудех по какъв начин ще стане ужасно, тъй като този сериал го изисква. Ако фонът на действието е един толкоз хубав град, какъвто е Велико Търново, по какъв начин ще стане? Оказа се, че в това има нечовечен кинематографичен метод, защото навръх фона на едно китно българско градче се случват такива неща. Противоречиво е и дава качество и бонус на кинематографията.  

Смята се, че поради прочувствената си същина дамите не могат да извършват специалности като тази на Мия, която е следовател. За или срещу изказванието си, че има мъжки и женски специалности? 
                             

Да. Мисля, че има мъжки и женски специалности. Това обаче не значи, че има неразрешени такива. Ако една жена усеща, че това е специалността, в която желае да се осъществя, както и противоположното, не би трябвало тази стигма да пречи на избора. Наистина има някои неща, които са отвън природата на дамата и са далечни от нея. Поради това тя по-трудно би се справила в избрани обстановки, в които мъжът би го направил по-лесно, както и противоположното. Имам към мен доста приятелки, които работят съществени специалности в напълно мъжка среда. Те ми споделят, че усещат, че би трябвало да положат доста повече старания, с цел да се случат нещата. Жената е толкоз мистично създание, това е обичаният ми пол. Там е обещано всичко. Това, че е слабият пол въобще не е правилно. Силата е в дамата и там няма невъзможни неща.  

Има ли място за обич в света на Мия Язова? 
                             

Има, несъмнено. Между нея и Филип остана нещо премълчано, нещо не изконсумирано. Ще забележим какво ще се случи във втори сезон. 

Кое е най-ценното ти персонално качество, което ти оказва помощ в актьорската специалност? 
                             

Емпатията. Много елементарно стартирам да имам вяра на друга история, на различен човек. Започвам да имам вяра, че аз съм този човек, претърпявам неговите неща, доста елементарно мога да стартирам да мисля като него и да се разплача. Тази лекост, с която влизам в непознатите обувки и си представям, че съм този различен човек, ми оказва помощ да отвръщам от негово име. Това е в действителност актьорската специалност. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР