Снощи столичната полицията и СРЗИ проведоха акция в хотел „Маринела“.

...
Снощи столичната полицията и СРЗИ проведоха акция в хотел „Маринела“.
Коментари Харесай

След акцията в „Маринела“: Актове за клиентите и глоба за ресторанта

Снощи столичната полицията и СРЗИ организираха акция в хотел „ Маринела “. Причината – в прорез с противоепидемичните ограничения ресторантът в хотела е бил цялостен с клиенти. Униформените отделиха региона, заяви бТВ.

Според очевидци униформените нахлуват в панорамния ресторант на 19-я етаж малко след 22 ч. На място е имало към 60 клиенти. Според настоящите сега противоепидемични ограничения заведенията за хранене към хотели могат да работят до 22 ч. и то единствено за посетители на хотела.

Клиентът Светослав Велков изясни, че тъкмо си е плащал сметката, когато инспекторите нахлули. Той беше безапелационен, че е посетител на хотела и не схваща за какво е бил арестуван за инспекция.

Управителят на заведението Христо Йорданов изясни, че не е имало проведено мероприятие и клиентите на разнообразни маси не се познават. „ Тази ми е 50-ата година в този поминък. За пръв път ми се случва сходно нещо и мисля, че повече няма да работя “, добави той.

Полицията сформира актове на присъстващите, а РЗИ санкции компанията, ръководеща ресторанта, и както и трима чиновници за погрешно носене на маски.

Според източници има и задържан, тъй като той е отказал да се подчини на полицейско предписание. Също по този начин личният състав е съдействал на част от клиентите да излязат през кухнята на заведението, с цел да не бъдат глобени от проверяващите.

„ Нарушена е заповед на министъра на опазване на здравето – след 22 ч. заведението не може да работи, без значение – посетители на ресторанта, на хотела, на София или на Република България “, сподели Ина Балабанова, основен контрольор, РЗИ.

Актът на физическите лица е от 300 до 1000 лева, а за притежателите санкцията доближава 2000 лева

Провереният ресторант не е под управлението на хотела, а е нает от частно лице.

Вчера след инспекции са затворени още три заведения в столицата поради неспазване на противоепидемичните ограничения. В петък, 15 януари, имаше две сходни акции в Пловдив.

Точният брой на затворените заведения, които работят в прорез на разпоредбите, само че съгласно източници на bTV, съвсем всеки ден се затварят извършители.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР