Снощи са пристигнали 90 хиляди теста, с което ще се

...
Снощи са пристигнали 90 хиляди теста, с което ще се
Коментари Харесай

Николай Денков не знае дали ще остане министър на образованието

Снощи са пристигнали 90 хиляди теста, с което ще се обезпечи тестването на учениците идната седмица
Министърът на образованието Николай Денков не знае дали ще остане на поста си при сформирането на вероятно държавно управление. Това стана ясно от неговите думи в коридорите на Народното събрание, незабавно след откриването на 47-ото Народно заседание.

„ Това, което беше говорено с мен е да оказа помощ на „ Продължаваме промяната “ за подготовката на програмата и по-късно в полемиките. В момента това не стои на дневен ред. Нека да свършат договарянията, дано да се види по какъв начин ще се разпределят отговорностите. Действително това, което ме интересува сега е в понеделник и вторник децата да са в учебно заведение. Борбата това да се случи в действителност е доста огромна “, съобщи той.

По отношение на това дали има задоволително обезпечени проби, с цел да се завърнат в клас всички деца от 1 до 12 клас, той съобщи:

„ Нека да не стресираме в допълнение и родителите, и учителите. От момента, в който заповедта на министъра на опазването на здравето беше изменена, с тестванията, които дойдоха нощес късно вечерта, за идната седмица сме обезпечени. Това, което е дадено е идната седмица да дойдат нови проби, тъй че да можем да продължим този развой към този момент с еднократното тестване. Ние не ги поръчваме. Това, което идва в склада и ни се дава от Министерството на здравеопазването, това е, с което разполагаме “, уточни проф. Денков.

По думите му нощес са пристигнали 90 хиляди теста. Той увери, че дружно с тях и наличните, които към този момент са били разпределени по районното ръководство на образованието, към този момент ще има задоволително проби за първата седмица за еднократно тестване.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР