Снощи полет от Берлин до София, изпълняван от нискотарифна авиокомпания,

...
Снощи полет от Берлин до София, изпълняван от нискотарифна авиокомпания,
Коментари Харесай

Кацане вместо в София - в Букурещ: 12-часово кошмарно пътуване от Германия до България

Снощи полет от Берлин до София, изпълняван от нискотарифна самолетна компания, не съумя да се приземи на летище София по механически аргументи. Самолетът кацна в Букурещ.

Самолетът по разписание е трябвало да кацне в София към среднощ. От Берлин обаче излетява с 2 часа забавяне. Пътниците, изненадващо за тях, се озовават в Букурещ. За кацането в Румъния, схващат малко преди самолетът да се приземи.

" Никой не ни даде информация какво ще се случи с нас, когато кацнем в Букурещ. Когато се приземихме, те ни оставиха да чакаме към 20 минути в самолета. Може би, в този миг са се чудели какво да създадат, само че все пак просто ни пуснаха да си тръгнем ", описа Ванеса Санчес.

Авиокомпанията изпраща SMS на пасажерите с информация, че ще им бъде обезпечен превоз до София. По-късно от летището в Букурещ уведомяват пасажерите за 3 рейса, които ще ги придвижат до София. Това, обаче, затруднява майките с деца и инвалидите, които са измежду пасажерите.

" При четири дейни летища в България, за какво трябваше да се приземим в Букурещ?! От там нататък сагата продължи с рейсове, с хора с инвалидни колички, на които им се лишиха инвалидните колички, с майки с деца. 12 часа полет ", описа Делчо Делчев.

Причината самолетът да не успее да кацне на летище София е ремонт на пистата, който е плануван преди повече от месец. Ремонтите действия се правят единствено през нощта - от 01:30 до 05:30 часа. От Летище София обясниха, че самолетните компании са известени за ремонта. Пътниците ще търсят компенсации от нискотарифната самолетна компания.

Репортер: Ерика Шаумян
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР