Снощи първата ракета на България взе в бързо темпо -

...
Снощи първата ракета на България взе в бързо темпо -
Коментари Харесай

Гришо отнесе световния №10 и е на 1/8-финал на ”Уимбълдън” frognews.bg

Снощи първата ракета на България взе в бързо движение - за 70 минути, първите два сета, преди над Лондон да завали дъжд и мачът бе пресечен при 2:1 за американеца в третата част. А през днешния ден Григор направи още два пробива в сервиса на американеца при 2:2 и до края още веднъж изцяло контролираше играта на корта, като не даде на Тиафо да вземе нито един гейм и затвори мача с 6:2, 6:3, 6:2.

 

Димитров имаше тотално преимущество на сервис - 15 против 5 аса, позволи едвам едни двойна неточност (при 3 на Тиафо) и не даде нито една точка за пробив на съперника, като самичък осъществя 5 от разкрилите му се 9 благоприятни условия. В допълнение той направи 32 печеливши удара против единствено 14 на Тиафо.

 

" Трябваше да бъда доста съсредоточен, тъй като Тиафо е доста мощен състезател. Но това беше една невероятна седмица на " Уимбълдън " и за мен бе наслаждение да стигна дотук - сподели Григор в изявлението на корта. - Надявам се да продължа серията си. Опитвам се да ходя напред малко по малко, и ще забележим какво ще стане. "

Димитров за трети път в кариерата си се класира на 1/8-финалите на " Уимбълдън ". Последният път, когато най-силният ни тенисист направи това, беше през 2017-а, когато отпадна от бъдещия първенец Роджър Федерер с 0-3 сета. Най-доброто показване на българина на третия за годината турниро т Големия шлем бе през 2014-а, когато отстъпи трагично на полуфинала пред Новак Джокович.

 

Съперник на Григор (№24 в света) за влизане измежду най-хубавите 8 на " Уимбълдън 2023 " ще бъде Холгер Руне, против който той няма формален меч до момента. Поставеният под №6 датчанин и Алехандро Давидович Фокина (Исп, №31) направиха най-драматичния мач във вчерашния ден, в който имаше ред обрати, преди да се стигне до решителен пети сет. В него испанецът имаше два следващи мачбола при 5:4 и сервис на Руне, само че не ги осъществя. След това пък - в шампионския тайбрек, поведе с 6:2 и 8:5, обаче не устоя душевен и датчанинът го надделя - 6:3, 4:6, 3:6, 4:6, 7:6 (10-8) след 3:59 на корта.

 

" Аз съм на 32, Руне е на 20. Просто ще се съсредоточвам въху ставащото в моето поле и ще забележим. Гледам да се любувам на играта, ще подходя като към всеки различен дуел. Руне е млад и доста рисков тенисист, само че и аз съм същият ", сподели Димитров по адрес на идващия си противник.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР