Снощи от Планинската спасителна служба (ПСС) съобщиха, че са открили

...
Снощи от Планинската спасителна служба (ПСС) съобщиха, че са открили
Коментари Харесай

Лавината в Боровец е предизвикана от действията на туристите

Снощи от Планинската избавителна работа (ПСС) оповестиха, че са разкрили тялото на търсения екскурзиант, който беше покрит от паднала лавина на Боровец. Той е открит към 19:30 ч., в региона на “Маркуджик 3 ”, която не е отворена за скиори. Тялото е открито благодарение на уред RECCO, прецизираха от ПСС.

Туристите сами са провокирали лавината, като са минали оттова, снегът не е бил постоянен, сподели пред Българска телеграфна агенция началникът на Планинската избавителна работа в Боровец Ангел Керкелев, откакто вчера  турист беше покрит и почина при паднала лавина в Боровец.

Керкелев уточни, че съгласно него затрупаният е бил на дълбочина към 1,60 сантиметра. Туристите са създали неточност, като са минали по тази писта, където не е позволено, уточни той.

По думите му сигналът за трима затрупани от лавина е подаден в 14:10 часа. Двама от тях са  съумели сами да излязат от снега. 

Той уточни, че към момента няма информация за персоналните данни на умрелия. 

Ангел Керкелев сподели, че спасителите и доброволците са били към 25 души, като в интервенцията са взели участие и четири кучета.

Керкелев добави, че другите двама туристи са добре. 
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР