Снощи около 18:30 бившият финансов министър Владислав Горанов е влязъл

...
Снощи около 18:30 бившият финансов министър Владислав Горанов е влязъл
Коментари Харесай

Бившият министър Владислав Горанов се опитал да напусне страната с краден автомобил |

Снощи към 18:30 някогашният финансов министър Владислав Горанов е влезнал в граничен пункт " Калотина " с автомобил BMW X7 в посока Сърбия, заяви Българска национална телевизия. При граничната инспекция се оказало, че автомобилът, който Горанов ръководи, е разгласен за търсене.

Вписването в масивите било осъществено от Русия. Граничните чиновници уведомили Горанов, че има проблем с колата и го помолили да отбие и да изчака за детайлна инспекция. Той, обаче, направил противоположен завой и се върнал навътре в страната.

Няколко часа по-късно с друга кола и в компанията на притежател на огромна компания за автобусни транспорти Горанов още веднъж се върнал, минал през граничния пункт и напуснал страната към Сърбия. Според документите, търсеният автомобил BMW X7 бил лизингов, а като ползвател бил вписан Горанов.

Полицията сега търси колата. От Министерство на вътрешните работи потвърдиха за " По света и у нас ", че правят инспекция за засечен автомобил на граничен пункт, който е вписан в осведомителните масиви като търсен и за непокорство на полицейско предписание.

Не потвърдиха, само че и не отхвърлиха присъединяване на Владислав Горанов в тази ситуация. Проверяват се и дейностите на граничните служители на реда, които са пуснали Горанов да излезе от страната при повторното му прекосяване през граничния пункт.

През лятото стана ясно, че Националната организация за приходите ревизира някогашния си шеф Владислав Горанов.

Данъчните се заинтересуваха от него поради купените от компанията му „ Трилема Кансълтинг “ офиси на бул. „ Цариградско шосе “ в София на стойност 750 хиляди лева По този мотив пред bTV някогашният финансов министър съобщи: " Сделката е финансирана от комерсиалната активност на компанията и търговски заем ".

Горанов е министър на финансите във второто и в третото държавно управление на ГЕРБ (2014-2017 и 2017-2020 г.) отпред с Бойко Борисов. В първото е зам.-министър на финансите. Напуска третия кабинет, откакто Борисов желае оставката му през юли 2020 г.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР