Снощи към 19:30 отново е имало атака срещу сайта на

...
Снощи към 19:30 отново е имало атака срещу сайта на
Коментари Харесай

Имало е и втора атака срещу системата за преброяване

Снощи към 19:30 още веднъж е имало офанзива против уеб страницата на. Това съобщи пред bTV зам.-председателят на Национален статистически институт Диана Янчева.

Новината идва след вчерашния провал на националното онлайн броене, като още с стартирането на електронната система беше изработен и първият опит за хакерска офанзива.

„ Това към този момент е случай, докладвано е в Държавна организация електронно ръководство и в Съвета по киберсигурност. През нощта системата не е спирана. Същността на самата офанзива е да се задръсти трафика, който беше седем пъти по-силен, в сравнение с при утринната офанзива “, изясни Янчева.

По думите й сутринта офанзивата е била от Швеция, а втората – от Китай.

Тя е безапелационна, че няма проблеми със отбраната на персоналните данни на жителите.

„ Въобще не са стигнали до системата. Отново е сработила първата степен на отбраната. Засега съумяваме да блокираме всички офанзиви “, сподели тя.

Според Янчева денем е имало е проблеми и със свързаността с другите бази данни с останалите институции, с които Национален статистически институт работи и обменя информация във връзка с идентификацията на жителите, които желаят да се преброят.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР