Снощи бяха връчени 69-тите годишни награди за телевизионни продукции „Еми”,

...
Снощи бяха връчени 69-тите годишни награди за телевизионни продукции „Еми”,
Коментари Харесай

Наградите „Еми” – годината на драматичните сериали

Снощи бяха връчени 69-тите годишни награди за телевизионни продукции „ Еми”, като тази година огромните спечелили във всички категории са трагичните сериали.

„ Историята на прислужницата” получи общо 6 статуетки, измежду които за най-хубав трагичен сериал, за основна женска роля и за най-хубава постановка на трагичен сериал.



Действието на сериала се развива в бъдещето, а планетата е обхваната от нова международна чума – дамите губят опцията си да раждат деца. Тези, които имат здрави репродуктивни органи, стават прислужници и се грижат „ елитът” на бъдещото да има поколение, като са задължени да вършат секс и да раждат деца, във всички случаи – срещу волята им.

В основната роля е Елизабет Мос, която е добре позната на публиката от сериала „ Момчетата от Мадисън авеню”. Въпреки останалите номинирани, измежду които Виола Дейвис за „ Как да се отървем от убийство” и Клеър Фой за „ Короната”, точно Мос получи значимата статуетка.

Сериалът е отличен и с премия за най-хубава поддържаща женска роля на Ан Дауд и статуетка за постановка за Рийд Морано.

Другият огромен победител от вечерта е минисериалът на HBO „ Големите дребни лъжи”, който взе общо пет награди, измежду които за най-хубав трагичен минисериал и най-хубава актриса в трагичен минисериал.



„ Големите дребни лъжи” споделя историята на три дами, които стават най-хубави приятелки и се изправят пред трагични решения в живота си. В основните функции са Никол Кидман, Рийз Уидърспуун, Лора Дърн, Александър Скарсгард и доста други.

Именно Никол Кидман сграбчи статуетката за най-хубава женска роля в минисериал. Нейната героиня е непрекъснато измъчвана от брачна половинка й, като самата Кидман се включи в доста благотворителни начинания и лекции на тематиката, откакто изигра ролята.

Играта на Александър Скарсгард, който играе брачен партньор на Кидман в сериала, също получи самопризнание за ролята си на принудител. Неведнъж артистът е споделял, че тази роля е огромно предизвикателство за него, тъй като в никакъв случай не е приемал такова отношение към дамите.

Режисурата на Жан-Марк Вале за „ Големите дребни лъжи” също беше отличена с премия.

За разлика от предходни години, тази година „ Еми” премиите несъмнено акцентираха на трагичните сериали. Традиционните любимци на публиката като „ Къща от карти” с Кевин Спейси в основната роля, и „ Игра на тронове” не получиха нито една статуетка.

Всички спечелили вижте тук.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР