снмики БулфотоГраждани просетираха във Варна срещу насилието в детските градини.

...
снмики БулфотоГраждани просетираха във Варна срещу насилието в детските градини.
Коментари Харесай

Протестиращи във Варна твърдо искат да има видеонаблюдение в детските градини

снмики Булфото

Граждани просетираха във Варна против насилието в детските градини. Те настояха за законови промени в просветителната система, които да подсигуряват сигурността на децата, съобщи bTV.

Сред настояванията им са въвеждане на непрекъснато видеонаблюдение в детските градини, увеличение на личния състав и тест при приема на работа на педагозите.

„ Протестите са под надпис „ Не на насилието “, само че в действителност са в поддръжка на нашата национална гражданска самодейност, която сега е в Народното събрание. Тя е с редица оферти за промени в просветителната ни система "  каза пред bTV уредникът на митинга Васил Николов.



" Това е началото на едни промени, които чакаме към този момент десетки години. Нашата просветителна система стои на едно място и тъпче, а светът се трансформира, по тази причина желаеме да се приспособява към новия свят. Не сме срещу учителите и общините, в противен случай – чакаме тяхната поддръжка, с цел да сложим началото на тази толкоз дълго чакана смяна “, добави той.

Това е вторият от серията митинги, които ще се проведат в страната до края на месеца. Акцията стартира през вчерашния ден в Бургас, защото мотивът за недоволството е случилото се в локалната детска градина „ Брезичка “. На 15 февруари недоволството си ще изразят и хората в столицата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР