Снивмка: PexelsНа среща на върха в Брюксел лидерите на страните

...
Снивмка: PexelsНа среща на върха в Брюксел лидерите на страните
Коментари Харесай

Лидерите на страните от ЕС се събират, за да обсъдят увеличаване на боеприпаси за Украйна

Снивмка: Pexels

На среща на върха в Брюксел водачите на страните от Европейския съюз ще потвърдят поддръжката си за Украйна. Те ще обсъдят незабавното увеличение на военното произвеждане и доставките на муниции за Украйна.

Европейски Съюз пое ангажимент за доставянето на 1 милион 155-милиметрови снаряди за Украйна в идната една година.

Очаква се водачите да обсъдят по какъв начин ще бъде обезпечено финансирането за това. България ще бъде показана на срещата от президента Румен Радев.

Реклама

Украинският президент Володимир Зеленски ще се включи в срещата посредством видеоконферентна връзка. Очаква се европейските водачи да създадат разбор на работата до момента по потреблението на замразени съветски активи за възобновяване на Украйна.

Другата значима тематика от срещата е положението на европейската стопанска система и на енергийния пазар, както и гарантирането на сигурността на енергийните доставки.

Лидерите ще създадат обзор и на работата по оправянето с незаконната миграция. В срещата ще взе участие и генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, а на следващия ден европейските водачи ще беседват с президента на Европейската централна банка Кристин Лагард.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР