Снимките, които ще видите, са подбрани от жури и публика

...
Снимките, които ще видите, са подбрани от жури и публика
Коментари Харесай

Конкурс за фотография събира впечатляващи СНИМКИ от целия свят

Снимките, които ще видите, са подбрани от жури и аудитория за годишните награди по снимка на компанията Sony (The 2022 Sony World Photography Awards). Те са определени от над 340 000 фотоси от 211 страни, които са включени в конкуренцията.

На идващото равнище на състезанието са позволени 170 000 произведения, от които са определени спечелили в националните надпревари, които са инициирани, с цел да поддържат общностите на фотографите по целия свят. Крайните спечелили в другите категории ще бъдат определени на 12 април тази година, а сред 12 април и 2 май ще бъдат показани на галерия в Лондон.

Сред фотосите, които се борят за отличие, може да видите запечатани впечатляващи моменти от разнообразни фрагменти на света. От бяла мечка, която гледа умерено, през сърфисти, които се борят с океана, сноубордист, " летящ " по снежен скат, до смразяващата мощ на сниман настоящ вулкан.

Кадрите ни придвижват до мястото, на които ги е запечатал създателят, и до миг, който може към този момент може да не се повтори.

Вижте ги!



Фотографът Cigdem Ayyildiz е снимал този впечатляващ кадър в Монт Сен Мишел.



Тази картина е комбинирана от две фотоси, снимани в Исландия. Тя е дело на гуатемалския фотограф Хуан Мендес.



Кувейтският фотограф Мухамед Мурза е снимал тази фотография на уединен мъжки слон, който се е изправил пред планината Килимаджаро.



Тази високоандреналинова фотография запечатва швейцарския сноубордист Жан Симен в неговия “натурален хабитат” планина в Швейцария. Фотото е дело на Тино Милер, а с него фотографът печели печел златния орден на страната.



Снимката запечатва битката на двама сумисти. Заснета е от Чин Леонг Тео, който печели премията на Сингапур



Райдо Нърк снима тази динамична картина на фестивал по сърф в Нидерландия.



Първо отличие на националните награди за Русия печели Мариана Смолина с тази очарователна фотография. Тя снима танцуващата балерината и момиченцата, които с удивление гледат нейните умения



Джени Зао – победител на националните награди за Съединени американски щати, снимала този фотография на бяла мечка в Канада.



Наградата за Словакия получава Филип Хребенда за фрагмента си озаглавен “Роден от огън”. Снимката демонстрира вулкана Фаградалфсиял, който се намира в Исландия.



Първата премия на Тайланд печели Катух Читмонгколпур с снимка на залез над Бангкок, сниман месец през октомври.



Националната премия на Тайван получава Чао Уанг със фотография, която показна хубостта на изоставена пещера, в миналото дом на колония прилепи. Като причина за изгубването им той вини измененията в климата.



Даймон Бекфорд снима идващия кадър при температура от -25 градуса по Целзий край град Порво. Той желал да снима замръзналото Балтийско море и красивите фигури, които основава Природата в мразовитото време.

Със фотографията си той печели националната премия за Финландия.



Следващата фотоси ни води в Южна Америка. Именно там Гонсало Сантиле снима небето на аржентинския град Кафаят. Което сияе от хубостта на Млечния път.



Соня Иванич снима тази красива снимка в Австрия. На нея Млечният път е сниман над езерото Gosausee.



Явар Аббас е създател на идващия кадър, запечатал суровата хубост на пустинята Катпана, познато още като Студената пустиня. Снимката печели национална премия на Пакистан.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР