СНИМКИ: ЙОРДАН МИХАЙЛОВСофия Блус спечели по безапелационен начин редовния сезон

...
СНИМКИ: ЙОРДАН МИХАЙЛОВСофия Блус спечели по безапелационен начин редовния сезон
Коментари Харесай

София Блус подчини бизоните в Бачиново и даде заявка за поредна титла

СНИМКИ: ЙОРДАН МИХАЙЛОВ

София Блус завоюва по решителен метод постоянния сезон в Българската бейзболна лига (ББЛ). Носителят на требъл през последните две години даде поръчка за трета поредна шампионска купа, надигравайки два пъти главния си противник Бизони (Благоевград) на неговия ст. " Портър Фийлд " в крайградския парк Бачиново.

Отложеният от 19 юли в София дабълхедър сред двата най-силни български тима се изигра на 2 август в Благоевград. Залогът в него беше първото място в крайното класиране на постоянната фаза и домакинско преимущество в плейофите. И двата отбора останаха непобедени преди конфликта между тях, откакто предния ден " бизоните " нокаутираха Койоти (Дупница) с 14:1 за 7 ининга в друга отсрочена среща и също натрупаха баланс 10-0.



В директния дуел през вчерашния ден " блусарите " се постановиха с 2:1 като посетители и с 9:4 като домакини. В първия мач питчерският двубой опълчи Петьо Петков за благоевградчани против Стефан Бешков за столичани, които в последната отбрана пуснаха своя ас Евгений Черноземски като клоузър. Във втората среща Черноземски остана цялостни 9 ининга на хълма, а против него се изправиха двама питчери – Иван Ангелов и Теодор Димитров.

След следващите две победи Блус (12-0) удължи серията си без загуба в България на 20 следващи мача. За финален път първенците и носители на Купата на България и на Купа " София " позволиха проваляне в мач №3 от миналогодишния край в ББЛ против Бизони.



След това " сините " затвориха серията с триумф в мач №4 и закриха сезон 2019 с четири поредни победи в шампионата за купата на страната. От началото на 2020 година пък с изключение на дузината триумфи в постоянния сезон на шампионата Блус записа и три победи от три мача в груповата фаза на градския шампионат за Купа " София ".

На 1/2-финалите в шампионата противник на хегемона ще бъде четвъртият в класирането Академици (София), а другата двойка във Финалната четворка ще опълчи втория Бизони против третия Атлетик (София). И двете серии във формат " 2 от 3 " ще се играят през септември, когато би трябвало да стартира и финалът във формат " 3 от 5 ".



ОТЛОЖЕНИ МАЧОВЕ ОТ РЕДОВНИЯ СЕЗОН НА ББЛ 2020:

1 август
Бизони - Койоти 14:1 (7 ининга)

2 август
Бизони - Блус 1:2
Блус - Бизони 9:4

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ

П
З
Коеф.
1.
Блус 12
0
1.000
2.
Бизони 10 2.833
3.
Атлетик 8
4
.667
4.
Академици
5
7
.417
5.
Койоти 4
8
.333
6. Юнак 2 10.167 7. Лъвове 1 11.083
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР