снимки ВСУРемонти блокираха едновременно всички улици, които водят до Свободния

...
снимки ВСУРемонти блокираха едновременно всички улици, които водят до Свободния
Коментари Харесай

Ремонти блокираха едновременно всички улици, които водят до Свободния университет във Варна

снимки ВСУ

Ремонти блокираха по едно и също време всички улици, които водят до Свободния университет във Варна. Това се случва във време, когато по едно и също време тече кандидат-студентската акция, провеждането на очните занятия на задочните студенти, началото на образователната година за постоянните студенти от 2 до 5. курс и откриването на новата академичната година.

В момента затворени за придвижване заради поправки са ул. „ Петър Попов “ (след дървения мост), ул. „ Янко Славчев “ на която е университета) и ул. „ Боян Бъчваров “ (край „ Кабакум “ и „ Журналист “). Частично проходима – в едното платно, е ул. „ Боян Бъчваров “ – това е и единственият достъп до висшето учебно заведение при започване на академичната година.



Ремонтните действия попречват всекидневно стотици студенти, преподаватели и чиновници. „ Затварянето на улиците, водещи до университета, пречи освен на просветителния развой, само че е и затруднение за колите със специфичен режим на деяние – коли за спешна помощ, пожарни и полицейски коли “, разяснява Доротея Николаева – ръководител на Студентския съвет на ВСУ „ Черноризец Храбър “ и член на Националното посланичество на студентските препоръки.



Във връзка с ремонтните действия бе изменена и организацията на линиите на градския превоз. Спирката на ВСУ „ Черноризец Храбър “ се обслужва от линия № 9, а не от 409, както бе до скоро. Разписанието на рейса е през 40 мин.. За смяната университетът не беше известен.

В средата на юли 2023 година, след затварянето на улица „ Петър Попов “ за строително-монтажни действия по създаване на водопроводно трасе, бе изпратено писмо до Община Варна, с което бе поискано слагането на краткотрайни указателни пътни табели, показващи заобиколните направления. Към момента табелите са сложени, само че заобиколният маршрут също е разкопан.



„ Ние поддържаме желанието на Община Варна за облагородяване на града, само че настояваме за настояща и точна информация за маршрута, по който студентите, преподавателите, чиновниците и гостите на университета могат да стигнат до ВСУ „ Черноризец Храбър “, както и за информация за края на пътните строително-ремонтни действия “, разясняват от Студентския съвет.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР