Снимки: УМБАЛСМ Н.И.Пирогов, Ruse24.bg33-годишен мъж, който погълнал дървено яйце, бе

...
Снимки: УМБАЛСМ Н.И.Пирогов, Ruse24.bg33-годишен мъж, който погълнал дървено яйце, бе
Коментари Харесай

Мъж глътна дървено яйце във Видин

Снимки: УМБАЛСМ " Н.И.Пирогов ", Ruse24.bg

33-годишен мъж, който погълнал дървено яйце, бе избавен с помощта на хибридната хирургия.

Малко след среднощ индивидът от Дом за медико-социални грижи във Видин е превозен по неотложност в УМБАЛСМ " Н.И.Пирогов " с непознато тяло в хранопровода, оповестиха от болничното заведение, оповестява Ruse24.bg.

Рентгенът демонстрира, че трахеята на пациента е притисната от яйцевидно тяло с диаметър 3 сантиметра. Мъжът е интубиран неотложно, а дежурните екипи на най-голямата незабавна болница в страната се пробват да отстранят застрашаващия живота му предмет.



Случаят събира екипа на началника на Отделението по гастроентерология лекар Камен Данов с този от Клиниката по хирургия в 5 часа тази заран за незабавна интервенция.

" Специалистите ни се стремят да избегнат нападателния метод посредством торакотомия или отваряне на гръдния панер на пациента и подхващат новаторски хибриден и доста по-щадящ способ ", написаха в страницата на Facebook на " Пирогов ". 

Лекарите вършат миниразрез в региона на стомаха, през който ендоскопски съумяват да огледат непознатото тяло от всички страни- през стомаха и през устата.

След 4 часа старания съумяват да отпушат хранопровода и да извадят през устата дървено яйце.

" Не сме имали до в този момент подобен случай. В международната здравната литература има докладвани единствено няколко сходни. Благодарение на хибридната хирургическа интервенция, в този момент за пациента следва къс интервал на възобновяване на мястото, където е осъществен разрезът и наранена от непознатото тяло част на хранопровода ", показа началникът на Отделението по гастроентерология лекар Камен Данов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР