Снимки: Цветан Томчев, ТРУДБългария и Македония смятат да разширят и

...
Снимки: Цветан Томчев, ТРУДБългария и Македония смятат да разширят и
Коментари Харесай

Премиерът Борисов: Разширяваме ГКПП Станке Лисичково

Снимки: Цветан Томчев, ТРУД

„ България и Македония считат да разширят и модернизират граничния Граничен контролно-пропусквателен пункт Станке Лисичково и то в най-кратки периоди “. Това разгласи министър председателят Бойко Борисов в Благоевград по време на формалната гала за Илинденско-Преображенското въстание. На нея един до различен застанаха Борисов и министър председателят на Македония Зоран Заев.
 Снимка: Цветан Томчев  Снимка: Цветан Томчев  Снимка: Цветан Томчев
Събитието стартира с шествие, проведено от Вътрешна македонска революционна организация, което стартира от паметника на Тодор Александров и стигна до паметника на Гоце Делчев. Шествието се предвождаше от мъже, облечени в четнически униформи и дами с национални носии.

Неврокопският митрополит Серафим отслужи заупокойна молитва за починалите революционери пред паметника на Гоце Делчев на площад „ Македония “

„ Поколения политици проявяваха предпочитание и съумяха. Миналата година подписахме Договора за добросъседство. Миналата година отидохме дружно на гроба на Гоце Делчев в Скопие, дружно бяхме в Рим. Положихме голяма, само че и тиха дипломация “, съобщи Борисов.

Премиерът Борисов акцентира, че година след подписването на контракта към този момент се усещат позитивни резултати във връзка с търговията, стокообмена и туристическия поток. Преди церемонията Борисов се срещна на четири очи с премиера на Македония Зоран Заев.

„ С България дружно ще градим мира и стабилността на района. Искам да изкажа признателност на жителите, на премиера Бойко Борисов и на държавното управление за оказаната поддръжка, съобщи министър председателят на Македония Зоран Заев.

„ България протегна ръка в най-тежкия миг за Македония, когато беше във вътрешнополитическа рецесия. Подадената ръка е на същински другар “, сподели още Заев. Той означи, че страната му е пред историческия късмет да влезе в НАТО, както и получи покана за Европейски Съюз.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР