Снимки: Проливни дъждовни бури предизвикаха наводнения в Гърция, Турция, България

...
Яростни дъждовни бури връхлетяха Гърция, Турция и България, предизвиквайки наводнения,
Коментари Харесай

Яростни дъждовни бури връхлетяха Гърция, Турция и България, предизвиквайки наводнения, причинили най-малко осем смъртни случая, включително двама летовници, отнесени от порой който бушува в къмпинг в северозападна Турция.

В Истанбул силен дъжд наводни улици и домове в два квартала, убивайки най-малко двама души, според изявление на кабинета на губернатора.

Около дузина души бяха спасени, след като бяха блокирани в библиотека, докато някои станции на метрото бяха затворени.

В Гърция полицията забрани движението в централния град Волос, близкия планински регион Пилион и курортния остров Скиатос, тъй като рекордните валежи причиниха поне един смъртен случай, насочиха порои до бедрата по улиците и помете коли.

Петима души са съобщени за изчезнали, вероятно отнесени от наводнения.

Властите изпратиха сигнали по мобилни телефони в няколко други района на централна Гърция, веригата острови Споради и остров Евия, предупреждавайки хората да ограничат движението си на открито.

Потоци излязоха от бреговете си и отнесоха коли в морето в района на Пилион, докато каменопади блокираха пътища; малък мост беше отнесен и много райони претърпяха прекъсвания на електричеството.

Властите евакуираха дом за възрастни хора в град Волос като предпазна мярка.

На север в България, каза министър-председателят Николай Денков, двама души са загинали, а други трима са в неизвестност, след като буря предизвика наводнения по южното Черноморие на страната.

Прелялите реки причиниха сериозни щети на пътища и мостове. Районът също претърпя прекъсване на електрозахранването и властите предупредиха жителите да не пият чешмяна вода поради замърсяване от наводнения.

РекламаРеклама
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР