Снимки пресслужба на Varna Channel Cup 2021Изключителен адреналин за състезатели

...
Снимки пресслужба на Varna Channel Cup 2021Изключителен адреналин за състезатели
Коментари Харесай

Яхта Chocolate най-бърза на Varna Channel Cup 2021

Снимки пресслужба на Varna Channel Cup 2021

Изключителен адреналин за състезатели и представление за аудитория предложи седмото издание на ветроходна регата за килови яхти Varna Channel Cup, провеждаща се във Варна сред 21-14 май.

37 екипажа взеха присъединяване в шестте провели се гонки, минали под съдийството на румънския интернационален арбитър Козмин Андроник и протестната комисия, водена от проф. Камен Фильов.

Причината да не се проведат оптималните планувани 10 гонки беше неналичието на подобаващ вятър. За благополучие на публиката обаче на 23-ти май, когато се организираха и емблематичните за конкуренцията гонки море-езеро, прогнозата беше удобна за ветроходния спорт и се организираха цялостния набор от три планувани гонки, което даде опция цветните спинакери да основат неповторима панорама в Морската столица.

Събитието се провежда от яхтен клуб ЛЗ яхтинг 1991, Семеен кодекс Ултрамарин, под егидата на Община Варна, а помощта на институциите е скъпа, защото едноименната гонка канал езеро изисква прекъсване на целия корабен трафик в канала.

Тази година първи в клас ORC A стана новият екипаж на яхта Chocolate със шкипер Франсоа Боп, следвани от LZ yachting 1991 със шкипер Лъчезар Братоев и PETRA на Павел Дуков.



Регатата за купата на канала открива сезона при киловите яхти, с което резултатите дават прогнози за сезона и опция екипажите да ревизират положението на яхтите след стартирането им на вода след зимната пауза. С тази победа Chocolate дава сериозна поръчка за интервенция в годишните класирания и вливане на свежа кръв във флотилията при най-бързите, което ще направи сезонът още по-интересен.

В екипажа присъединяване взимат и олимпийските очаквания на България Мариела Николова и Ива Илиева.

Крайно класиране:

IRC 1
Chocolate със шкипер Франсоа Боп.PETRA със шкипер Павел Дуков.Blue Magic със шкипер Никола Попов.
ORC B
Wasabi със шкипер Валентин НиколовMowgli със шкипер Деян КръстевНимана със шкипер Георги Николов
ORC C
Proxima със шкипер Свилен ДойковTornado със шкипер Тодор РусевNord Burgas със шкипер Бранимир Янчев
ORC P
Mind Milk със шкипер Калин ГеоргиевRonin със шкипер Петър ДимитровMetch със шкипер Мартин Тодоров
Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР