Снимки: ПетелПротест в защита на олимпийския шампион по бокс от

...
Снимки: ПетелПротест в защита на олимпийския шампион по бокс от
Коментари Харесай

Протест и подписка в подкрепа на Ивайло Маринов пред общината

Снимки: Петел

Протест в отбрана на олимпийския първенец по бокс от Варна Ивайло Маринов се състоя пред постройката на общината през днешния ден. В него се включиха доста някогашни и сегашни спортисти, треньори и деятели, представители на Националния фенклуб на ФК Черно море и жители.



Причината за недоволството им е, че Общинският съвет е взел решение преди два месеца да разгласи на търг заведението до басейн " Приморски ", което е обещано на Маринов поради огромните му триумфи на боксовия кръг. Освен това месечният наем е бил повишен няколко пъти.

Освен купата в Сеул, във визитката на 63-годишния състезател са шампионски трофей от международно състезание и няколко златни медала от европейски шампионати, както и доста оценки от държавните шампионати. Има и медал " Стара планина ".



" Мъката мие е че аз без да знам, без никой да ми се е обаждал, внезапно господин Христо Атанасов предложил да ми го вземат и на търг да го дадат. Аз разбрах от другари. Плащам сега 2600 лв. наем, а той ми го подвига на 10 000 лв. без Данък добавена стойност месечно. Имайте поради, че доста години зимата не съм работил, само че аз съм си плащал наема. Аз ще вземам участие на търга, само че не съм сигурен, че ще го взема. Не мога да схвана за какво. Аз желая да ме оставят на мира. Да ми го дадат там за още 5-10 години, колкото могат, и да ме оставят на мира, след това да си го вземат. Аз го държа от 30 години това място. С този митинг желаеме да покажем, че Варна е с мен ", сподели пред публицисти големият шампион.



" Аз не съм избягал. Милиони ми даваха, а аз си останах във Варна. Днес чета, че желали да ми дават всеки месец от общината пари. Аз не желая тези пари. Аз желая да си го имам, да групирам другари. Много другари имам. Там всеки ме знае, споделя ми " Шампионе ". Помагам и на спорта - на баскетбола, на бокса, на всички им оказвам помощ, идват при мен, провеждам им събирания. Федерацията по бокс също ме поддържа. На кого преча? Аз Христо Атанасов не съм го виждал един ден, една дума не съм си споделил с него. После желал да приказва с мен. Какво да се виждам с него. Държа да уточня, че нямам нищо срещу кмета. Аз си го почитам, обичам. Проблемът е с общинския съвет. Аз съм пуснал всевъзможни тъжби, не знам какво ще стане ", добави Маринов.



Търгът е на 18 август, разкри той.

Участниците в митинга издигнаха плакати с надпис: " Общинските съветници, не се гаврете с варненския спорт " и " Изборите наближават ".

Бившият ръководител на комисията по юношески действия и спорт Петър Пасев разкри, че след затварянето на Олимпийския клуб във Варна преди години в този момент всички спортисти се събират при Ивайло Маринов. Той бе безапелационен, че заслугите на олимпийския първенец за известността на Варна са толкоз огромни, че даже той би трябвало да употребява заведението без наем.



Участниците в митинга направиха и подписка в отбрана на огромния варненски състезател. Те се заканиха да дойдат и в петък, когато ще се организира сесия на общинския съвет.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР