снимки: ПетелСамо за часове времето се обърна във Варна и

...
снимки: ПетелСамо за часове времето се обърна във Варна и
Коментари Харесай

Сняг вали във Варна след 16 градуса през вчерашния ден

снимки: " Петел "

Само за часове времето се обърна във Варна и градусите паднаха от 16-17 през вчерашния ден, до 0 тази заран.

В региона вали сняг, само че към момента няма съществени натрупвания. Пътищата са проходими при зимни условия.



В региона има публикуван жълт код поради мощен вятър и превалявания от сняг.

 В района ще духа северен вятър със скорост от 14-19 m/s и пориви до 24 m/s.  

Пътищата от републиканската мрежа в област Добрич се обработват срещу замръзване и са проходими при зимни условия е информацията на Областно пътно ръководство - Добрич (ОПУ). Няма затворени за придвижване пътища. Четири машини обработват пътя Добрич - Силистра, защото там има по-обилен снеговалеж и предпоставки за навявания и поледици. Машини на ОПУ - Добрич обработват също и артериите Добрич - Варна, Добрич - Генерал Тошево - граничен пункт " Кардам ", следва да стартира обработка и на пътя Добрич - Балчик. От регионалното ръководство прецизират, че са в подготвеност да реагират и с още техника, в случай че се наложи.



От Агенция пътна инфраструктура молят към водачите да потеглят на път с коли, готови за зимни условия и да шофирят с нараснало внимание.



Сняг вали над цялата област Търговище, пътната конюнктура е спокойна. Това заяви за Българска телеграфна агенция дежурният в Областното пътно ръководство в Търговище (ОПУ). На терен са 20 машини, които опесъчават настилките.  Образувалата се снежна завивка все още е минимална. Въпреки снеговалежа видимостта е добра, няма мъгла и вятър.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР