снимки ПетелПлътен полицейски кордон съпътства 57-ия ден от протести. Блокирано

...
снимки ПетелПлътен полицейски кордон съпътства 57-ия ден от протести. Блокирано
Коментари Харесай

Ден 57 на протести: Центърът на София отново е блокиран

снимки " Петел "

Плътен полицейски кордон съпътства 57-ия ден от митинги. Блокирано е придвижването сред булевардите " Цар Освободител " и " Дондуков " сред Президентството и Министерския съвет.. Пред постройката на Президенството не престават да се събират стачкуващи с намерението отново да вдигнат разчистените нощес палатки.

Унифорени са ситуирани на площад " Независимост ", пред входовете на Народното събрание и Министерски съвет. Има и коли на Жандармерията, оповестява bTV.

На място са и уредниците от " Отровното трио ", които по-рано през днешния ден упрекнаха премиера Борисов за вчерашните конфликти сред протестиращи и полиция.

" В края на ръководството Борисов окървави ръцете си. Имаме водач, който доста желае страната да се трансформира в Беларус ". Това съобщи на брифинг пиар специалистът Арман Бабикян от " Отровното трио, като добави и че митингите през днешния ден под мотото " Нас не ни е боязън ".



" Провокатори, спрейове, бити дами, младежите, които бяха задържани, лъжите на служителите на реда, всичко това е лицето на Борисов. Ние нямаме шпицкоманди, полиция и палки, ние имаме единствено жителите и по тази причина сме на този площад и няма да мръднем от тук до момента в който не освободим България ”, заяви Арман Бабикян. 



От " Отровното трио " се заканиха и да осведомят Европейския съд за правата на индивида и всички посолства на страните в Европейски Съюз поради насилието над публицисти и цивилни.

Адвокат Николай Хаджигенов добави, че нощес полицията е оставила необезпокоявани петдесетина души да хвърлят бомбички и пиратки в продължение на час и половина, с цел да опорочи митинга. Напомни, че багажите на хората и наличието на джобовете им са били проверявани на влизане към митинга. 



" Властта се оплита в лъжите си. Това е най-наблюдаваният периметър в България и можеха да видят кой кой е, само че не си помръднаха пръста, когато им показвахме фотоси на провокатори ", сподели Арман Бабикян, кайто беше безапелационен, че митингът на площад " Независимост " ще продължи и довечера.

В същото време в Пловдив също се провежда митинг днес с искане на оставки на държавното управление и на основния прокурор. В 19 часа на площад „ Съединение “  стартира обичайния протест, който продължи с шествие.

Около 19,45 протестиращи потеглиха към Гранд хотел Пловдив и постройката на Трето РПУ. В хотела е Цвета Караянчева, която гостува на събитие на военните. По непотвърдена информация в Трето РПУ има арестуван протестиращ.

Ескалира напрежението на Пешеходния мост, където полицейски кордон не пуска шествието. Протестиращи скандират: " Срам ни е от вас! "

Полицаи на място не удостоверяват, че има арестуван протестиращ пред Гранд хотел, оповестява БНР. Полицаи приканват протестиращите да се движат по авансово декларирания от тях маршрут. Недоволните отстъпиха 2 метра и питат служителите на реда за какво не пускат хората да минат.

Служителите на реда отвориха кордона и пропуснаха стара двойка, при което получиха овации, а след това отново бяха освиркани от протестиращите.

Протестиращите потеглиха по маршрута си. Към този миг не се следи засилено полицейско наличие. Булевардите ще бъдат затваряни поредно поради шествието на протестиращите до 22 ч.

Във Варна също се организира митинг, който ще приключи пред постройката на Министерство на вътрешните работи в града. Варненци ще изразят недоволството си против насилието над цивилни и публицисти в София, както и против повдигането на палатковите лагери.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР