снимки: ПетелПатриотични песни звучаха днес на площад Независимост“ във Варна

...
снимки: ПетелПатриотични песни звучаха днес на площад Независимост“ във Варна
Коментари Харесай

Репортаж на „Петел“ от центъра на Варна: Български, арменски и кюрдски знамена се вяха на протеста срещу Ердоган

снимки: " Петел "

Патриотични песни звучаха през днешния ден на площад „ Независимост “ във Варна в символ на митинг против наличието на турския президент Реджеп Ердоган и провеждането на срещата му с водачите на Европейски Съюз в Евксиноград. Според Костадин Костадинов, водача на партия „ Възраждане “, която е виновна за демонстрацията, посрещането на турския държавен глава у нас в Деня на Тракия е засегнатост.

Една от аргументите за митинга са неуредените връзки на Турция с наследниците българите, изгонени от Тракия. Обезщетенията за заграбените им парцели се пресмятат в милиарди долари.



„ Българските водачи изясняват, че на срещата през днешния ден няма да се слагат двустранни въпроси сред България и Турция, тъй като целта бил върху ползите на Европейски Съюз. Ако Европейски Съюз не може да отбрани българските цели, тогава какъв е смисъла да сме в него? “, разяснява водачът на „ Възраждане “.



На митинга пред театъра във Варна можеха да се видят освен партийни и национални български знамена, а също и арменски и кюрдски флагове, които демонстрираха отношението на представителите на тези нации към визитата на Ердоган.



Далеч по-скромна беше демонстрацията на още две политически обединения пред катедралата във Варна. Едва десетина представители на ДСБ и „ Да, България “ излязоха с плакати срещу визитата на президента на Турция.



По-рано деятели на десницата обаче закачиха протестни послания на пътя, по който се допуска, че ще мине кортежа на Реджеп Ердоган по пътя към Евксиноград.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР