снимки: ПетелНа международния ден на семейството 15-ти май откри врати

...
снимки: ПетелНа международния ден на семейството 15-ти май откри врати
Коментари Харесай

АГ болницата във Варна посреща пациенти с изцяло обновена сграда

снимки: " Петел "

На интернационалния ден на фамилията 15-ти май откри порти реновираната АГ болница във Варна. Изцяло актуализирани са родилното поделение, реанимаците, операционни зали, Гинекологичното и Неонатологичното поделение.

Ремонтирани са покривите на високото и ниското тяло на постройката и напълно скоро ще започва построяването на външния асансьор на болничното заведение. Община Варна отпусна средства в размер на 1 293 841 лева за закупуване на инсталация, реставрация на сградния фонд и създаване на външен асансьор.



С отпуснатите средства са закупени: смесен стерилизатор, хистероскопско съоръжение (Бигати шейвър), което за в този момент е само в Североизточна България, високо профилирана инсталация за патоанатомична лаборатория и пациентски монитори.



Гости на откриването бяха заместник-кмета на Варна Коста Базитов, регионалния шеф Стоян Пасев, кмета на град Търговище Дарин Димитров и други След водосвет за здраве шефът на АГ болница проф. доктор Емил Ковачев насочи своите благодарности към всички, които спомогнаха това да се случи и поздрави своите сътрудници за усилената и всеотдайна работа.



СБАГАЛ " Проф. доктор Д. Стаматов " е единствената отвън столицата профилирана акушеро-гинекологична болница с III равнище на подготвеност по Неонатологията. За миналата 2018 година са станали 2278 раждания, а от началото на тази година са изплакали 685 бебета, като недоносените са 112.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР