снимки: ПетелДо края на годината с активното участие на Европейската

...
снимки: ПетелДо края на годината с активното участие на Европейската
Коментари Харесай

Innowave Summit във Варна: ЕС чертае пътя на изкуствения интелект, лектори разкриват реални глобални проблеми

снимки: " Петел "

До края на годината с дейното присъединяване на Европейската комисия би трябвало конкретизирани главните правила, права и отговорности, на основата на които следва да се развива изкуствения разсъдък. Това сподели еврокомисарят по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел при откриването на Innowave Summit 2018 - най-хубавата високотехнологична конференция в Югоизточна Европа с главен акцент върху дигитализацията на бизнеса и публичния бранш, която стартира във Двореца на културата и спорта във Варна.

Според Габриел, главните въпроси в развиването на изкуствения разсъдък. Относно финансирането, задачата е взаимното обществено и частно финансиране на нововъведения и проучвания в тази тенденция да доближат 20 милиарда евро до 2020 година и този размер да се резервира във всеки идващ интервал.



На второ място е етичният въпрос, защото несъмнено има боязън от навлизането на изкуствения разсъдък в живота на хората. Еврокомисарят Мария Габриел съобщи, че е корав последовател на тезата, че индивидът би трябвало да ръководи новите софтуерни процеси.

На трето място идва въпросът с пазара на труда и последствията за него от новите системи. Не би трябвало хората да изгубят работата си, тъй като са изместени от изкуствения разсъдък и по тази причина би трябвало да се акцентира върху образованието и основаването на цифрови хъбове. Варна е подобен хъб, акцентира Мария Габриел.



Стартът на Innowave Summit 2018 беше даден от Димитър Василев – ръководител на Български бизнес конгреси, уредник на събитието, което бележи сериозен растеж на участниците и деянията спрямо предходната година.



Innowave Summit 2018 се концентрира се върху нововъведенията в маркетинга, продажбите, електронната търговия и всички останали браншове. Събитието се организира на 19 и 20 Октомври и дружно с Innowave Pre-Summit е едно от главните събития на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз в цифровата област. Целта е да дефинира траектория на развиване на Европа, подпомагана от нововъведенията посредством законодателство и концентриране върху цифровата стопанска система. Заедно с това то предизвиква новаторското и креативно мислене и основава удобна среда, в която участниците да могат да обменят сполучливи бизнес модели, опит и положителни практики.



Innowave Summit 2018 се организира в партньорство с Община Варна (една от новите 30 цифрови центъра в Европа) и с поддръжката на Министерството на стопанската система на България, Европейската стартъп мрежа и Startup Europe (Инициатива на Европейската комисия).



Участниците в събитието са над 2000, а лекторите, някои от които са представители на маркетинга на колоси като Гугъл, Фейсбук, Microsoft, Alibaba, Mozilla, Siri (Apple), DELL и други са над 60.

 

Същинската стратегия на форума започва с лекция на доктор Фахим Р. Кибриа, извънреден бизнес шеф в международен мащаб за професор Филип Котлер, известният маркетинг Гуру, чиито книги се преподават във всички бизнес колежи и университети по целия свят. Неговата тематика беше за маркетинга зависещ на полезностите в актуалния свят. Д-р Кибриа подчертава върху разминаванията сред задачите, които се заявяват в световния свят, като да вземем за пример намаляването на нездравословните излъчвания и действителността, в която живеят болшинството от хората.



„ Забелязал съм, че представителите на университетските среди са склонни да пренебрегват проблемите, те се стремят да дават пояснения, в които те отсъстват. Но нещата не са наред, проблемите са доста. Но какъв брой от тези хора са отишли до магазина на ъгъла, с цел да търсят същинските измерения на стопанската система? Най-вероятно никой “, разяснява доктор Фахим Р. Кибриа. Той добави още, че рангът на маркетинг експертите не трябва да се преценя от това „ какъв брой са им лъскави обувките, а какъв брой са им изтрити подметките “. Друг забавен образец за разминаванията в положителните послания и действителността са хотелите. „ В стаите има разлепени напомняния да изгасяме лампите, с цел да пестим сила, тъй като хотелът е виновен към околната среда. Като слезеш в лобито обаче, то свети блестящо от самото начало. Е, каква е действителността в тази ситуация? “, разяснява основният маркетинг шеф в Kotler Impact Inc.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР