снимки: ОДМВР-БургасНеуловимият автоджамбазин Радмил Георгиев, познат още като Радо Паяка

...
снимки: ОДМВР-БургасНеуловимият автоджамбазин Радмил Георгиев, познат още като Радо Паяка
Коментари Харесай

Топавтоджамбазинът Радо Паяка скрил устройствата за отваряне на лимузините в тайник в пожарогасител

снимки: ОДМВР-Бургас

Неуловимият автоджамбазин Радмил Георгиев, прочут още като Радо Паяка или Шишарката, е употребявал особено приспособен тайник, където криел устройствата за отваряне на колите , съобщи Флагман.бг.

38-годишният перничанин държал супер джаджите в пожарогасител в черното БМВ комби, с което гастролиращите бандити се придвижвали по Черноморието.



Припомняме, че Паяка беше задържан преди два дни дружно със своя другар Мартин Златарев в жк „ Изгрев ” след блестяща акция на „ Криминална полиция ” и „ Специализирани полицейски сили ” към ОДМВР-Бургас. Двамата апаши са закопчани, откакто отмъкнали маджарски джип „ Мазда СХ 3 ” от паркинга на хотел в Свети Влас. 

Прави усещане, че в тази ситуация се касае за над междинния клас автомобил, защото сходен модел върви към 30 000 – 40 000 лева даже втора употреба. Това е нетипично за Радо Паяка, защото досега той предпочитал да краде главно по-нисък клас коли, които след това елементарно пласирал в столичните автоморги. По информация на проверяващи перничанинът считал лятото да „ бръмчи ” по морето, ориентирайки се най-вече към скъпи лимузини, благосъстоятелност на чужденци. Точно за подобен вид коли били пригодени устройствата, открити в пернишкото БМВ на Паяка.

„ По случая са назначени голям брой експертизи, които би трябвало да покажат точния механизъм на отключване на колите. Част от тези уреди бяха открити в тайници в колата на арестуваните след обширно претършуване. Акцията е доста добра реализация на чиновниците от „ Криминална полиция ” и „ Специализирани полицейски сили ” към ОДМВР-Бургас. Освен че интервенцията протече съвършено, даде опция за събиране на задоволително доказателства за незаконната им активност ” , сподели шефът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов.
Радо Паяка е с голям брой висящи каузи за обири на коли. Той работил извънредно безскрупулно и не се тормозил да нападна коли в светлата част на деня, като даже е хващан в крачка на метри от Районно ръководство в София. Георгиев е прочут в региона на София и Перник, само че не е част от локалния крими контингент, което в допълнение затруднило проверяващите в Бургас. Според наши източници Паяка употребявал няколко квартири в града, като е проследен и закопчан пред един от жилищата, които обитавал в жк „ Изгрев ”.  Двамата с Мартин Златарев, който към този момент има една присъда за източване на банкови карти зад граница, работили най-вече по курортите по Южното Черноморие. Златарев играел ролята на отцепка, до момента в който Паяка отварял и задигал колите.

По гледище на прокуратурата Георгиев и Златарев са арестувани за период от 48 часа. Очаква се на следващия ден те да застанат пред Районния съд в Несебър, който би трябвало да реши дали да ги остави за непрекъснато зад решетките. Паяка и аверът му към този момент са с повдигнати обвинявания за кражбата на унгарския джип.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР