Снимки на премиера Борис Джонсън съвсем близо с други хора

...
Снимки на премиера Борис Джонсън съвсем близо с други хора
Коментари Харесай

Нови кадри: Борис Джонсън сред други хора с бутилки вино по време на локдауна

Снимки на премиера Борис Джонсън напълно близо с други хора с бутилки вино е получила английският държавният чиновник Сю Грей, която проверява събиранията на Даунинг стрийт по време на локдауна, съобщи Скай нюз. Очаква се отчетът на Сю Грей да бъде оповестен тази седмица, като това може да стане още през днешния ден.

Скай нюз има информация, че от Даунинг стрийт още не са получили отчета. Би Би Си счита, че наличието на отчета надали ще бъде оповестено преди постоянните за сряда „ Въпроси към премиера “ в Камарата на общините, които стартират в 14.00 часа българско време, осведоми БНР.

Борис Джонсън даде обещание да направи изказване незабавно след публикуването на отчета.

Във вторник лондонската полиция оповести, че стартира следствие за възможни нарушавания на разпоредбите на локдауна на Даунинг стрийт, което не би трябвало да забави отчета на Сю Грей.

Опозицията и някои критици от Консервативната партия на премиера обявиха, че в случай че има доказателство, че той е подвел Народното събрание, това значи, че е нарушил министерския кодекс и ще би трябвало да подаде оставка.

Борис Джонсън сподели, че е подготвен да бъде разпитан от полицията, с цел да се изяснят нещата, само че не счита, че е нарушил закона.

Последните сведения, че Сю Грей е получила фотоси на премиера, участващ в събирания на Даунинг стрийт с консумация на алкохол, идват по-малко от 24 часа след самопризнание, че Борис Джонсън е чествал рождения си ден през юни 2020 година по време на първия локдаун.

Преди това министър председателят призна, че е участвал на градинско празненство през май същата година, само че „ напълно за малко “ и че е считал, че това е било „ работна среща “.

Късно нощес водачът на лейбъристите Киър Стармър сподели, че „ министрите би трябвало да се погледнат в огледалото и да се запитат за какво не престават да поддържат премиера, откакто и полицията стартира следствие “.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР