Снимки на отец Дионисий - духовник от българската патриаршия, видяхме

...
Снимки на отец Дионисий - духовник от българската патриаршия, видяхме
Коментари Харесай

Отец Дионисий: Българския патриарх Даниил е изключително умерен, балансиран и го показа в няколко срещи

Снимки на отец Дионисий - свещеник от българската патриаршия, видяхме в деня на интронизацията на патриарх Даниил, по време на церемонията в патриаршеския храм. Присъствието му провокира изненада.

В ефира на BTV „ Тази заран " той уточни, че не знае с какво това е провокирало изненада и че в края на месец май е бил определен от Светия синод, без да бъде запитан, да провежда церемонията. Отец Дионисий удостовери, че е бил подсилен от Николай Пловдивски.

За последните 53 години единствено един единствен човек в тази страна е правил две патриаршерски интронизации и това съм аз, уточни отец Дионисий. Той добави, че по самодейност на Николай Пловдивски церемонията е трябвало да бъде поета от отец Наум, само че той е отказал, тъй като и като претендент е нямало по какъв начин да подготви този развой.

Аз не съм епархийски клирик на Софийска митрополия, аз съм клирик към Светия синод. Това нещо не се е променяло в никакъв случай във времето, изясни отец Дионисий.

Изключително съм сюрпризиран от избора на свети Даниил за патриарх - и то прелестно, знаейки състава на тройката. Предполагах, че тези нормални в нашите среди човешки схеми, а не божествени, ще надделеят, само че се оказа, че надви такава, каквато никой не очакваше. Българския патриарх Даниил е извънредно сдържан, уравновесен и го сподели в няколко срещи, че ще бъде натурален обединител вътре в църквата, добави още той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР