снимки Мира Ангелова, Live.Varna.bgЖителите на с. Куманово, община Аксаково, написаха

...
снимки Мира Ангелова, Live.Varna.bgЖителите на с. Куманово, община Аксаково, написаха
Коментари Харесай

Жители на Куманово излизат на протест, ако Портних не оправи варненски път

снимки Мира Ангелова, Live.Varna.bg

Жителите на с. Куманово, община Аксаково, написаха писмо до кмета на Варна Иван Портних, с което предизвестяват, че излязат на митинг, в случай че не бъде ремонтиран пътя до варненското село Каменар. По техни думи, те чакат да бъде оправен пътя към този момент 30 години.

Хората от Куманово желаят кметът на Община Варна да извърши задължението си и да ремонтира пътя най-малко в тази част, която се намира в нейните граници. Дължината на този сектор е 2,6 км.

Ето и цялото отворено писмо на жителите на с. Куманово (без редакторска намеса):

Уважаеми господин Портних,

С това отворено писмо, желаеме да насочим Вашето внимание и старания в разрешаването на един наболял проблем, който от дълго време занимава жителите на с. Куманово, община Аксаково. Като жители на демократична страна, в която се намира и нашето малко селце наброяващо близо 500 души, Ви молим да възложите рехабилитация и реорганизация на сектор от път VAR2086 Куманово-Каменар до общинска граница (Аксаково- Варна).Както знаем от проектобюджет 2022г. следва главен ремонт на път VAR2033, а той е част от пътя за който ние се борим от години.Само 2.6 км!

За нас, жителите на село Куманово е от витално значение положението на въпросния път. По него ние всекидневно пътуваме до гр. Варна, където работим и учим.Целия път е посипан с  дълбоки дупки, неравности и пукнатини. Шофирането по него е рисково, липсва маркировка и пътни знаци. По въпроса сезирахме  в писмен вид  неведнъж, както Вас господин Портних, по този начин и господин Атанас Стоилов(кмет на община Аксаково). Пътят е благосъстоятелност на двете общини, само че Вие това добре го знаете.Обърнахме се и към Областна администрация, и към Министерски съвет! През 2021 година господин Марио Смърков (бивш Областен управител), се застъпи за нас, жителите на село Куманово и тогава община Аксаково извърши " настоящ ремонт ". След него  пътят продължаава да бъде рисков. В момента още веднъж е с големи дупки, което принуждава водачите да минават в отсрещното платно, а това е причина за ПТП.

Г-н Портних, молим този път да обърнете внимание и да бъде назначена и осъществявана реорганизация и главен ремонт на пътя Каменар-Куманово, та даже и единствено във Вашата част (2.6 км.)

Ще Ви бъдем признателни след 30 години очакване, тъкмо Вие, да опраавдаете доверието, което сме ви дали своят вот при започване на мандата Ви.

Това е последното, което можем да създадем преди да излезем на митинг, заявявайки недоволството си.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР