Снимки , личен архивНавършиха се 66 години години от рождението

...
Снимки , личен архивНавършиха се 66 години години от рождението
Коментари Харесай

Навършиха се 66 години от рождението на Живко Господинов

Снимки, персонален списък

Навършиха се 66 години години от рождението на иконата на Спартак Живко Господинов и всички симпатизанти на ФК Спартак и тези, които са били свързани със „ соколите “ преди и в този момент, ще си спомнят през днешния ден за него.

Жиката, считан с съображение от експерти и привържениции за най-голямата легенда на ФК Спартак, е роден на 6 септември 1957 година.



Той беше лидер и подстрекател на най-успешния тим в историята на клуба от интервала 1982/1984, когато Спартак стана трети в „ А ” група, стигна край за купата на България и се класира за 1/8-финал в европейския шампионат за КНК. Там във втория кръг отпадна от Манчестър Юнайтед, само че и до момента варненци остават единствения наш отбор, срещнал международния гранд в публични мачове.

Господинов е голмайстор №1 на ФК Спартак, като в „ А ” и „ Б ” група е вкарал 101 гола. Асистенциите и участията в голови офанзиви на Жиката пък също са с трицифрено число.



В интервала 1983/1986 година Живко бе и неизменима част от националния тим. За него той има 39 мача и 6 гола, като на международното състезание в Мексико през 1986 година игра в 3 от 4-те срещи на нашите. Тогава националите за първи път излизат от групата си и се класираг за втора фаза на финали на Шампионат на планетата.

Живко Господинов изпъкваше на терена с футболен разсъдък и скоростна техника, които му позволяваха да създава и да бележи с лекост голове, и точно поради играчи като него генерации българи се възпламениха по футбола.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР