Снимки ХК Шумен 61, Йордан МихайловХандбалист от варненската школа, откритие

...
Снимки ХК Шумен 61, Йордан МихайловХандбалист от варненската школа, откритие
Коментари Харесай

Варненски хандбалист води „Шумен 61“към титлата

Снимки ХК " Шумен 61 ", Йордан Михайлов

Хандбалист от варненската школа, изобретение на именития треньор Пенко Златев, води тима на „ Шумен 61 “ по пътя към триумфа.

Неслучайно точно на опитния Йордан Михайлов е поверена капитанската лента в най-хубавия клуб в хандбалния хайлайф при мъжете. И всяка секунда на терена един от най-успешните разпределители в България потвърждава, че на него най-вече приляга да е обединител на „ Шумен “.

Преди години Данчо носеше дълго време екипа на ХК „ Спартак “ (Варна), с който реализира дузина триумфи за морската столица. Пътят към върха му проправи точно старшията на спартаклии Пенко Златев, който го притегли в клуба от „ Ботев “ (Българене). После Данчо носи фланелката и на варненския ХК „ Локомотив “, където продължи да натрупа триумфи. И по този начин до през днешния ден! Сега смелото му сърце, изтъкано от доста достойнство и великанска доза шампионска сила и порив за победа, тупти в тима на хандбалния първенец на България – „ Шумен 61 “!



 „ Моята роля на капитан е основно вътре, на терена. Винаги се стремя да бъда потребен – да има заряд у играчите и всеки да се раздава, да няма наведени глави, връзките сред момчетата да бъдат гладки и хармонични. Мисля че, към този момент съумявам. Не ми се нравят изключително високопарните речи и говоренето. Благодарен съм на съотборника си Мирослав Симеонов, който има голяма доза хандбален разсъдък и има специфичен метод, по който влияе на играчите отвън терена! “, откровен е Данчо.

Йордан Михайлов е капитан на „ Шумен 61 “ към този момент втори сезон. И е благополучен, че не може да се мечтае за нещо по-голямо от това да завършиш хандбалната си кариера в тим, в който господства хладнокръвен дух за победа и е основан прелестен колектив: „ Истинско наслаждение и привилегия е да бъдеш капитан на подобен клуб! Точно това търсех на финала на спортната си кариера. Искам да сме все по този начин сплотени, да играем дружно и да се забавляваме на терена. А този необикновен дух, на който биха завидели доста тимове, в никакъв случай да не ни напуща! “.



Михайлов признава, че всички хандбалисти от клуба са другари и в живота. Лицемерието и интригите в тима са табу! „ Всичко е намерено. И отвън терена сме другари и в положително, и в сложни моменти “, признава разпределителят, който по време на спортната си кариера е минал през тимовете на:

 „ Ботев “ (Българене), „ Спартак “ (Варна), „ Локомотив “ (Варна), „ Добруджа “, „ Фрегата “ (Бургас) и „ Чардафон “ (Габрово).



Преди да поеме към Шумен, носи фланелката на ХК „ Чардафон “. В Габрово остава доста удовлетворен от изискванията, от отношението на треньора Христо Йорданов и от превъзходната аудитория. Но все пак не му е нужно доста време, с цел да одобри офертата на „ Шумен “, който наскоро се завърна в мъжкия хайлайф, и то с гръм и тропот – златен дубъл!  „ Изключително доста оценявам нашият президент Светлозар Начев! Уважавам доста и треньора ни Чавдар Чернев. Затова не се поколебах и одобрих предлагането на Начев на мига. Вижда се, че е основал прелестни условия в клуба, всичко е уредено. Затова резултатите са красноречиви! “,  споделя капитанът. И акцентира, че златният дубъл на шуменци предишния сезон се дължи точно на това – превъзходната атмосфера и брилянтен групов дух.

„ Отначало,  когато започвахме, нямахме хора – не се знаеше какво ще е. Събрахме се в „ Шумен “ за колектива, за въодушевление и за победи! Всеки се възвърне, имахме травми. Ние двама – трима, които сме по-опитни, дружно с Бранимир Балчев и Димитър Петков от Горна Оряховица, се стараем да оказваме помощ на по-младите. Когато протегнеш ръка, всичко става елементарно “, прям е Михайлов.

Категоричен е, че и този сезон тимът ще търси повтаряне на златния дубъл!

„ Говорихме си след мача с „ Осъм “ в Ловеч – по какъв начин може да паднем?! Но, в последна сметка, не може без загуби. Ловчанлии взеха суперсъстезател в лицето на Веселин Чакмаков. Шансът не беше на наша страна, изтървахме 15 положения от 6-ия метър. Но е хубаво да има и загуби, тъй като другояче няма да има мотивация. Вярвам, че на финала още веднъж ние ще сме първенци “, споделя състезателят.

Не си разрешава да сложи мощна оценка на своя клуб на старта на шампионата – салдото е 2 победи и 1 загуба. Отдава актуалното показване на отбора на неналичието на контроли преди старта на шампионата.  „ Смятам, че от мач на мач всичко ще си пристигна на мястото. Не сме явления, с цел да играем на 100 % без мачове “, вметва Данчо. Отчита и факторът аудитория.

„ Съвсем друго е да играеш без аудитория! В Шумен да гледат хандбал идват ужасно доста хора, забавляват се и ни поддържат, а това доста ни липсва в този момент. Ако има аудитория, ще е огромен плюс за нас. Но освен за играчите, а и поради самия град. Хората ще видят, че Шумен има боеспособен тим, подготвен още веднъж да стане първенец! Президентът ни Светлозар Начев също доста съжалява, че публиката я няма. И е обикновено да бъде по този начин. Събрал е шампионски тим, а не може да го покаже на почитателите! Дано през пролетта хората се върнат в залата! Тя е доста хубава, съвременна и комфортна - към този момент организираме тренировките си там “, споделя Михайлов.

След паузата в шампионата първенците гостуват на „ Пирин “. Двубоят дава обещание да даде на почитателите на хандбалната магия, които ще могат да го гледат по телевизия TVB1B, горещи пристрастености и атрактивни обстановки, като по учебник. Мачът е на 24 октомври, неделя и ще бъде излъчен от 14 ч.

„ Очаквам доста сериозен конфликт. „ Пирин “ се укрепиха с отличен играч в лицето на Тодор Русков, десен гард. Той се върна от Германия, където е играл е на доста високо, професионално равнище. Вярно, сега Веско Чакмаков не е в редиците на „ Пирин “, само че Мирослав Владков също се причисли към тях. Мисля, че с повече експедитивност и на разширена контраофанзива,трябва да спечелим мача. И, несъмнено, със мощна отбрана “, издава тактиката за победа капитанът.



Когато не е предан на обичания спорт, Данчо е в плен на обичаната си брачна половинка и прелестните им дечица – Витомир и Изабела. Искрен е, че поради натовареният делник не могат да се отдадат на всички занимания, които са им по сърце, само че по тази причина пък когато са четиримата дружно, постоянно е вълшебно. Витомир е на 10 година и е ясно занапред, че духът му е шампионски, също като на тати. Отдаден е на Цар Футбол, само че не пропуща да потренира и кикбокс с татко си. „ След работа съм напълно на негово разположение, упражняваме дружно. Дъщеричката ми – Изабела, също желае нужното внимание. Съпругата ми се е отдала изцяло на нея. Тя е на 3 годинки и е първа група в детската градина “, споделя Михайлов, който сигурно е татко - фантазия. Не крие, че един от факторите, който ще приучи децата на отговорност, обич и грижа, е възпитанието на домашния любим Хектор. Немската овчарка е напълно в плен на чаровната Изабела. Види ли я, веднага  се изтяга на канапето в хола, а мъничето влиза в ролята на топкоафьор и й прави съвременни прически с най-щурите аксесоари. Миговете на деликатност обаче минават единствено при Изабела. Хектор неслучайно носи името на предводителя на Троянската война. И е отличен надзирател на дома и пръв другар на децата.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР