Снимки: Флагман.бгКарнобатлията Алекс Димов, който прегази две жени навръх Задушница,

...
Снимки: Флагман.бгКарнобатлията Алекс Димов, който прегази две жени навръх Задушница,
Коментари Харесай

Съдия Господинова към богатия мъж, който уби две жени: Къде изчезна мъжкото в теб? Защо не припознаеш детето си? Кой ти даде книжка?

Снимки: Флагман.бг

Карнобатлията Алек с Димов, който прегази две дами точно на Задушница, разгневи съществено през днешния ден арбитър Катя Господинова, поради непризнато дете.  Това стана по време на съвещание в Окръжния съд, при което трябваше да се реши дали да се промени мярката му за неотклонение " задържане под стража ", написа Флагман.бг.
``
реклама

Както писахме през днешния ден, на влизане в Съдебната палата, нямаше и помен от младежа с съвременна прическа, скъпи облекла и излъскана визия, лъхаща от нахаканите му фотоси във фейсбук. Алекс влезе с качулка и въобще не се чуваше в залата какво тъкмо дава отговор на въпросите на арбитър Господинова, като че ли не владееше членоразделна българска тирада.


Съдия Катя Господинова има виновен жанр в управление на съвещания от углавен характер  - непоколебим и доста обективен

Още при започване на съвещанието Господинова се обърна към 18-годишния ром, по този начин:  Г-н Димов, като какъв се самоопределяте?   Не съм Господин, Алекс съм. ”, измърмори арестуваният, явно неразбиращ смисъла на цивилизовано послание. Този отговор смути десетината публицисти, както и правосъдния състав.

Оказа се, че Алекс не знае какво е ЕГН. Не можа да уточни и от каква народност е. Съдията направи всичко допустимо, с цел да го ориентира в избора му и го улесни, акцентирайки няколко разновидността от националности. Алекс мълчеше. Накрая, след дълго разсъждение, се самоопредели като българин. С това обаче усложненията му не свършиха, тъй като трябваше да му се изясни и що е това майчин език. Обвиняемият в последна сметка сподели, че би трябвало да се написа за него " майчин език - турски ".

”Ти въобще разбираш ли български? ”,  изостави учтивата форма Господинова, с цел да не го препотява повече. Отговор не получи. Комуникацията със арестувания се оказа меко казано невъзможна, макар изказванията му, че има главно обучение.

Гневът у арбитър Господинова стартира да се надига и от висящия във въздуха въпрос кой е дал шофьорската брошура на този човек преди един месец . Гвоздеят на гаврата с българската страна и правораздаването обаче бе в претекстовете на бранителя на Алекс юрист Красимир Кацарски. Печеният в сходни каузи правист този път не бе догледал събитията и сподели, че обвиненият се нуждае от по-лека мярка, с цел да се прибере вкъщи - да оказва помощ на жена си Катя при развъждането на новороденото им преди месец бебе.

При инспекцията на документите на Алекс от правосъдния състав, се оказа, че той няма подписан брак по смисъла на българските закони, няма и документ, с който да удостовери, че е станал татко.

Припомняме, че във фейсбук профила на рома, който явно произлиза от заможна карнобатска фамилия, има фотоси от луксозна женитба, извършена преди година и няколко месеца. Сега той е на 18 години и 6 месеца. Шофьорската брошура е получил 19 дни преди да провокира двойната гибел на Задушница.

Давайки си ясна сметка за същинските претекстове, заради които всеобщо роми не припознават децата си, с цел да употребява " самотната " майка прехрана от страната, арбитър Господинова изригна:  „ Ти мъж ли си? Къде изчезна мъжкото в теб? Защо не припознаеш детето си? ” , запита Катя Господинова. Отговор не получи.


Сватбата на Алекс и Катя е  обилна, по ромски бит. Бебето им обаче се води на " самотна " майка, за която би трябвало да се грижи страната

Адвокат Кацарски настоя подзащитният му да бъде освободен под парична гаранция против 1000 лв., тъй като нямал нито едно друго нарушаване като водач. Но пропусна казуса с високата скорост - над 50 км в час по неравната улица. Господинова му отвърна по този начин: " Е, по кое време, съгласно Вас, да направи друго нарушаване, откакто е взел книжката преди 19 дни?! "

Тя  направи и други констатации посредством риторичните си въпроси: " Момчето кара Мерцедес, Е класа. Колко пари коства тази кола? Какво работиш? татко ти ли я купи ".  Тя не очакваше отговори и продължаваше:

" Разбираш ли какво си направил? Разбираш ли, че в случай че на тротоара  бяха пет индивида, можеше всичките да ги убиеш? Как въобще си взе книжката? Кой ти я даде? ”,  изстреля тя нова серия от въпроси, които увиснаха във въздуха.

Адвокат Красимир Кацарски(вляво) с братовчеда на Алекс - Ахмед, който не съумя да убеди медиите какъв брой доста съжалявал обвинения за катастрофата 

Според юрист Кацарски, Алекс предизвикал злополуката поради грапавина на пътя, в която попаднала предната гума. Като млад лидер, не съумял да овладее колата, която помела двете дами – Ганка и Каля и по знамение не е умъртвила и другия човек – Иван Чапанов. След случая Алекс се опитал да окаже първа помощ на Ганка, само че тя издъхнала в ръцете му. Заради шока, в който изпаднал даже си раздрал облеклата с ръце. Държал в ръцете си тялото на агонизиращата жена.

Прокурор Валентина Маджарова посочи, че има сериозна заплаха Алекс да избяга, в случай че остане на независимост. Той постоянно пътувал в чужбина,  през последната година е бил 4 месеца зад граница. Разбра се още, че татко му бил в Англия.


Прокурор Веселина Маджарова настоя 18-годишният ром да остане в ареста

Последното събитие, както и тежкото обвиняване, бяха задоволително съображение арбитър Катя Господинова да го остави в ареста. „ Убил си двама души, а  даже не сподели, че съжаляваш, в случай че излезеш на открито, несъмнено ще се качиш още веднъж на автомобил ” ”, обърна се към арестувания арбитър Катя Господинова. Звучеше уверена в думите си, като магистрат, който тази вечер ще заспи с чиста съвест.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР