Снимки Читател на Петел“Информационни табели против разхожданите кучета и техните

...
Снимки Читател на Петел“Информационни табели против разхожданите кучета и техните
Коментари Харесай

Варна осъмна с табели за собствениците на кучета

Снимки Читател на „ Петел “

Информационни табели срещу разхожданите кучета и техните екскременти, които притежателите не събират, са сложени във варненски квартал „ Младост “. Будни жители, искащи една по-чиста и здравословна среда за живот, са сложили табелите, с цел да припомнят на своите съграждани за отговорностите им, написа четец на „ Петел “.

Задължение на всеки притежател е да разхожда своя домакински любимец и да събира неговите изпражнения, като ги изхвърля на регламентираните места.



Поставените табели може би са към 100, като главната им локация е към детски градини, паркова зона, детски площадки и околоблокови пространства.

Самите табели са ламинирани и очевидно целят да имат дълготраен образователен резултат. Забелязват се и доста „ находки “ и „ мини “ към трасето с табели. По всяка възможност изпражненията са повече от табелите, и очевидно това е повода за тяхното слагане.



Не е непознато възприятието, което всеки от нас е изпитвал при настъпване на сходна находка, още повече когато това се случва на децата. Граждани разясниха табелите, като нещо положително и хубаво, а утвърждението от възрастни и млади поданици на квартала бе забележително подкрепено с красноречиви изявления, като:

„ Чудесно, нека всеки си почиства след кучето. То към тази детска площадка по пътеката има повече изпражнения, в сравнение с плочки. “

„ Има за какво да са сложени тези табелки, погледнете на какво е замязяло, цялостно е с изпражнения. “

„ Прави са си хората, тука майките постоянно си носят дезинфектанти и мокри кърпи, с цел да почистват децата. “



В квартала е видяно и младо момиче, което разхождаше своето куче, очевидно огромна порода, без каишка и наморник. След изхождането на домашния любим момичето извади една найлонова торбичка и събра с ръка в торбичката изпражненията. Запитана, няма ли да се изцапа и за какво го събира, тя се усмихна и сподели: „ А тук ли да го оставя?! “. Младата дама разясни, че постоянно събира изпражненията след кучето си, само че има и хора с ниска персонална хигиена, които не го вършат и приключи още веднъж с усмивка: „ Не желая да живеем в септична яма. Аз няма да си го нося в къщи, ще го изхвърля на казана. “

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР