Снимки: БулфотоРумен Петков има особен интерес към Кирил Петков отново

...
Снимки: БулфотоРумен Петков има особен интерес към Кирил Петков отново
Коментари Харесай

Румен Петков: Кирил Петков трябва да бъде арестуван незабавно

Снимки: Булфото

Румен Петков има необикновен интерес към Кирил Петков още веднъж повтори тезата си, че би трябвало да бъде задържан. 

На министър Кирил Петков би трябвало да му бъде потърсена незабавна наказателна отговорност ", това сподели в Бургас ръководителят на АБВ Румен Петков, съобщи Радио „ Фокус “ – Бургас.

По думите му служебният министър е подписал декларация за издаване на документ с погрешно наличие.

„ Той сподели две впечатляващи неща. Първо сподели, че се бил съветвал с Конституционния съд и сподели, че знае закона. Конституционните съдилища по целия свят работят с решения, те не са съвещателен орган и съгласно мен прокуратурата би трябвало да организира следствие. Министър Петков да бъде разпитан кой тъкмо от Конституционния съд го е съветвал, тъй като това е неразрешено на конституционните съдии. Такава грозна нечиста сделка с конституционния ни съд никой не си е разрешавал от годините на неговото битие. Това е непоносимо “, съобщи Румен Петков.

Той акцентира, че в Конституцията ясно е написано, че министрите би трябвало да дават отговор на критериите, на които дават отговор и депутатите, т.е. това не могат да бъдат хора с двойно поданство.

„ Той е написал писмо - добре, обаче Канада към момента не се е произнесла по това писмо. Той и сега е с двойно поданство. Подвел е президента и е попълнил документ с погрешно наличие. И би трябвало да се извини на Румен Радев без подозрение. Прокуратурата без да му се извинява, също би трябвало да го прибере – в това също няма никакво подозрение. И отсам поражда въпросите: " Как човек с двойно поданство е взел участие в съвещание на Министерски съвет? ", " Кого обслужва и по какъв начин? " Нашите институции би трябвало да дадат явен отговор на тези въпроси. Иначе споделяме на света, че ние не сме страна и конституцията ни няма никаква стойност “, безапелационен е Румен Петков.

Председателят на АБВ съобщи, че още в понеделник ще изпрати писмо до президента с молба да му бъде възложен документът, с който министър Петков е заявил, че дава отговор на всички условия на конституцията и законодателството, с цел да бъде член на Министерски съвет.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР