снимки БулфотоНастояваме за отмяна на всякакви дискриминационни ограничения, които разделят

...
снимки БулфотоНастояваме за отмяна на всякакви дискриминационни ограничения, които разделят
Коментари Харесай

ИТН е против новите мерки срещу пандемията, хората без ваксина били дискриминирани

снимки Булфото

Настояваме за анулация на всевъзможни дискриминационни ограничавания, които разделят обществото на имунизирани и неимунизирани, лишавайки последните от съществени техни права. Това обявиха от „ ИТН “ в своя публична позиция във връзка новите ограничения против разпространяването на ковид, наложени със заповед на служебния здравен министър доктор Стойчо Кацаров. Ето какво се споделя в позицията, показана пред Народното събрание:

С огромно внимание следим развиването на епидемиологичната обстановка както в страната, по този начин и по света.

Да, обезпокоени сме, че към този момент година и 8 месеца няма трайно и дейно решение на рецесията с Ковид-19. Важно е обаче да имаме поради, че наред със здравния проблем, не трябва да неглижираме и обществения и стопански резултат, който се стоварва с особена тежест върху няколко съответни бранша като хотелиерство, ресторантьорство, превоз и редица други, свързани с тях.

Притеснително е това, което ние следим като поръчка за политики по отношение на бъдещи дейности, които прозират към този момент очевидно от последната заповед на здравния министър.

Указанията, които се дават във връзка с условия за имунизация или преболедували за работещите в редица публични браншове, както и достъпът до тези обекти единствено от имунизирани и потвърдено с документ преболедували и с потвърден PCR тест, опонира на съществени права на жителите в това число правото им на труд и до свободен достъп до публичните обекти.

Като реакция на тази заповед всеобщо работещи са подали своята молба за овакантяване пред работодателите като резултат от инструкции им напън. Това ще докара до големи бъдещи проблеми, които ще са в резултат на трайна неспособност за възобновяване на тези браншове заради липса не просто на квалифициран, а изобщо на личен състав.

След няколкото поредни локдауна, сме на път трайно да загубим огромна част от хората, които изобщо имат предпочитание да работят в тези браншове.

Настояваме за анулация на всевъзможни дискриминационни ограничавания, които разделят обществото на имунизирани и неимунизирани, лишавайки последните от съществени техни права.

Разчитайте на мъдростта и интелекта на хората, а не се опитвайте да ги плашите и принуждавате, пренебрегвайки правото на персонален избор.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР