снимки БулфотоБургас вече може да се похвали с изцяло нова

...
снимки БулфотоБургас вече може да се похвали с изцяло нова
Коментари Харесай

Новата модерна библиотека на Бургас е готова, започна преместването на книгите

снимки Булфото

Бургас към този момент може да се похвали с напълно нова библиотека, която залага оптимално на модерните технологии и ще е същински храм за феновете на четенето и търсенето на нови познания. Преместването на всички 600 000 книги на Република България " П. К. Яворов " в новата постройка на ул. " Св. св. Кирил и Методий " към този момент стартира, сподели в собствен репортаж Булфото.

Библиотеката ще заложи оптимално на настоящите технологии, които се употребяват в най-съвременните библиотеки по света. Сред новите и забавни неща, с които ще изненада своите гости е Z Space стена с просветителни модули, интерактивен магичен под FUNTRONIC, LED видеостена с професионални екрани, бърза цифрова поръчка на заглавие, прахосмукачка и две стационарни машини за разчистване на изданията, пясъчна кутия по физическа география, образователно- игрови център, автоматизирана система за инвентаризация.



В уютните вътрешни пространства към този момент са подредени десетки стелажи и комфортна покъщнина. Обособени са зони за деца, тинейджъри и възрастни.



Предвидени са пространства за експозиционни площи, рецепция с информативен пункт, детски отдел и интерактивна зала, зала за просветителни курсове и зона за детско творчество. Обособен е отдел заемане на книги за дома и възрастни, административни отдели, конферентна зала с потенциал 76 места, където ще могат да се показват и постановки на Кукления спектакъл.



За улеснение на читателите ще бъде сложена работна станция за самообслужвне на читатели, която прилича на банкомат. Там всеки четец, който желае да си върне книгите самичък, без да се постанова да изчаква да бъде обслужен. Новата постройка събира целият фонд на бургаската библиотека, които до момента се обитаваше в 4 разнообразни здания.



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР