Снимки: БулфотоИма такъв народ обяви пред БСП, че няма да

...
Снимки: БулфотоИма такъв народ обяви пред БСП, че няма да
Коментари Харесай

Има такъв народ обяви пред БСП, че няма да ги подкрепи за мандат

Снимки: Булфото

" ИТН " разгласи пред Българска социалистическа партия, че няма да ги поддържа за мандат. Това стана на формалната среща сред двете партии по покана на Корнелия Нинова. Решението на Има Такъв Народ разгласи Тошко Йорданов.

„ Колеги, няма какво ново да ви кажем, като се изключи че ние няма да подкрепим сформиране на кабинет с ваш мандат ”, съобщи Йорданов, представен от " Нова телевизия ". 

Провеждането на срещата Корнелия Нинова дефинира като въпрос на диалогичност и финален опит за сформиране на кабинет. „ Нека през днешния ден да завършваме през днешния ден този диалог, с цел да можем ние като мандатоносител на Националния съвет на партията да вземем дефинитивно решение ”, сподели тя.

Лидерът на Българска социалистическа партия изясни, че са водени само от отговорността да се подсигурява сигурност за жителите и непоклатимост за страната в идващите месеци.

Като обикновено политическо държание Йорданов дефинира признатата покана за среща с Българска социалистическа партия, само че посочи: „ Ние няма какво ново да кажем. Ще повторим това, което приказваме от първите дни на основаването на този парламент. Тогава ние декларирахме, че „ ИТН ” поема отговорността и ще предложи кабинет. Ако не бъдем подкрепени от партиите на митинга, няма да поддържаме идващия мандат и съгласно нас ще се отиде на предварителни избори. Това го декларирахме в първите дни. Нищо оттогава до в този момент не се е трансформирало. Извървяхме целия път, в който всички партии, в това число и вие, отхвърлиха да поддържат нашия проектокабинет ”, съобщи той.

Относно желанието на Има Такъв Народ да се продължи животът на Народното събрание, с цел да се одобряват някои ремонти - Нинова съобщи: „ Колеги, това съставлява кърпене. По-разумното беше да съставим трайно и дълготрайно болшинство, което да стартира смяна ”, счита водачът на Българска социалистическа партия.  

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР