снимки Беше много важно да се знае, че статутът на

...
снимки Беше много важно да се знае, че статутът на
Коментари Харесай

Премиерът Петков: Статутът на главния прокурор вече не е само Господ е над главата му

снимки

" Беше доста значимо да се знае, че статутът на основния прокурор към този момент не е " единствено Господ е над главата му ", а има процедура, съгласно която министърът на правораздаването може да внесе искане към Висш съдебен съвет ", това съобщи министър председателят Кирил Петков пред български медии по време на визитата си в Сърбия. Той разяснява, че благополучен от решението на Конституционния съд, че правосъдният министър може да желае оставката на основния прокурор, съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите му в този момент доста значима ще е ролята на Висш съдебен съвет и изрази убеденост, че министърът на правораздаването ще внесе обстоятелства, които ясно ще демонстрират, че има непозволени дейности от страна на основния прокурор. " Въпросът е да забележим дали Висш съдебен съвет е подготвен в действителност да поеме отговорността, която му е дадена по Конституция и да си свърши работата. Аз се надявам, че това ще се случи ", сподели още министър председателят.    

Той добави, че изготвя лист от лица, които всички ние, като българи, от доста от дълго време приказваме, че имат евентуален риск да бъдат основните аргументи за това, че сме с голямо равнище на корупция, че България не е транспарантна стопанска система. Този лист ще бъде импортиран от мен, заяви министър председателят. Според него би трябвало ясно да стартираме да приказваме за какво и по какъв начин прокуратурата до този миг не е била настояща в цялостния смисъл на думата и за какво и по какъв начин цялата тази социална информация не е била разследвана.

Имаме явен факт, че има фотография с кюлчета и пачки, че има Мати Хари, само че прокуратурата в никакъв случай не попита коя е тази дама, тя ли е донесла кюлчета и пачки или те са си били там. Ще увелича листата с цялата информация, през днешния ден я събираме, сподели министър председателят. Той уточни, че прокуратурата има два избора - да се изяснява за какво нищо не е направила и другия - да се задейства.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР