снимки България има интерес за задълбочаване на партньорството с американската

...
снимки България има интерес за задълбочаване на партньорството с американската
Коментари Харесай

Освен F-16 президентът Радев поиска дронове и хеликоптери от „Локхийд Мартин”

снимки

България има интерес за задълбочаване на партньорството с американската компания „ Локхийд Мартин ”  в региона на безпилотните летателни апарати, както и  за обезпечаване на хеликоптери за образование на български водачи. Това стана ясно след среща на президента Румен Радев с представители на компанията, която създава самолетите F-16 за България.

Подкрепа в тази тенденция би съдействала за сполучливата реализация на плана за основаване на система за незабавна здравна помощ по въздуха (HEMS), иницииран от президентската институция и заложен в Плана за възобновяване и резистентност, предадоха от пресцентъра на президента.

Придобиването на отбранителна техника е значим стадий в процеса на рационализация на Въоръжените ни сили, само че с цел да бъде тя пълноценна, би трябвало да бъде съпроводено от индустриално съдействие и трансфер на технологии. Това съобщи президентът Румен Радев на среща на „ Дондуков “ 2 с представители на американската компания ”Локхийд Мартин ”, профилирана в самолетостроенето и ангажирана с производството на изтребителите F-16 Block 70 за българските Военновъздушни сили.

 Държавният глава изрази очакване почналото произвеждане и доставката на изтребителите F-16 да бъдат осъществени в период, с цел да може страната ни да съхранява и развива лични качества за защитата на въздушното ни пространство. България продължава да търси устойчиви решения, които да не позволен страната ни да загуби отбранителни качества, поради приключването на летателните запаси на изтребителите МиГ-29 и забавената доставка на към този момент закупените изтребители F-16 Block 70, подсети президентът.

 Създаването на условия за ремонт и поддръжка на летателната техника в България, което ще усъвършенства влаганите от страната ни запаси за защита, както и опциите за развиване на нови отбранителни технологии у нас, също бяха измежду разискваните тематики в границите на срещата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР