Снимки , архивВтори национален протест срещу войната по пътищата затваря

...
Снимки , архивВтори национален протест срещу войната по пътищата затваря
Коментари Харесай

Протести срещу войната по пътищата затвориха редица пътища в страната и градовете

Снимки, списък

Втори народен митинг против войната по пътищата затваря пътни артерии в страната. Причината - зачестилите тежки произшествия, оповестява NOVA.

България е на второ място в Европа по брой жертви на пътя по отношение на популацията. Хората желаят незабавни ограничения и по-сериозни санкции за водачите, предизвикали произшествия.

През миналата седмица от Министерство на вътрешните работи предложиха ограничаване на скоростта в елементи от огромните градове и по-строги наказания за шофиране след приложимост на опиати и алкохол.



Протестиращи се събраха на изхода на Хасково към Димитровград. Един от последните произшествия стана точно на пътя за Димитровград. Тогава почина 23-годишният Йордан.

" Ние сме тук като пострадали. Убиецът на сина ми втори месец се разхожда на независимост. Не са подхванати никакви ограничения за задържането му ", сподели бащата на починалото момче - Ясен. " Протестът е под надпис " Да спрем войната по пътищата ". Нашият наследник падна жертва на тази война ", добави той.

За 30 минути беше блокирано придвижването по пътя Бургас-Созопол. Семействата и другари на починалите при пътен случай в края на февруари 2020 година Тодор Тодоров от село Росен и кметският наместник Ванча Байлова излизат на митинг.

Хората са недоволни от бавенето на делата и неефективните присъди. Настояват за промени в Наказателния кодекс и в Закона за придвижване по пътищата.

" Три години след злополуката няма обективен развой, а индивидът към момента не е в пандиза. Издадената му присъда през декември е прекомерно дребна за нас - дейно 4 години и 8 месеца. Но ние не сме съгласни ", уточни дъщерята на Байлова.



Протест и в столицата. Вълната на всеобщото неодобрение се надигна след трагичния случай преди две седмици, при който бяха блъснати и починаха на място момиче и момче на бул. " Сливница ".

" Нашите съществени претенции са да спре войната по пътищата и избиването на толкоз хора. Жокер на страната е по какъв начин да го направи ", сподели Димитър Шиков.

" Безнадеждността у хората е придобила такива високи измерения, че това е единственият метод да изразим нашата позиция. Това е плод на бездействието на институциите ", уточни Пламен Манчоров.

Протестиращи затвориха централния бул. в Казанлък. Справедливост  и стоп на войната по пътищата - за това упорстваха събралите се на митинга, измежду които и майката на 11-годишно момче, което бе убито на пътя от пийнал и с позитивна проба за опиати водач.

В Стара Загора също се включиха в националния митинг. Там уважиха паметта на Мария, която през днешния ден трябваше да навърши 19 години, само че почина при злокобна злополука.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР