Снимки: actualno.comВ родопското село Горна Арда забиха гигантска дървена вилица

...
Снимки: actualno.comВ родопското село Горна Арда забиха гигантска дървена вилица
Коментари Харесай

Гигантска вилица в четиритонно каменно кюфте забиха в родопско село

Снимки: actualno.com

В родопското село Горна Арда забиха гигантска дървена вилица в четиритонно каменно кюфте. " Скулптурата " стана знак на крайграничното село. Монтирана е в центъра на селото и посреща туристите, тръгнали да видят атрактивните извори на река Арда.

" Инициативата за нея е на локалните хотелиери и ресторантьори от Горна Арда и бе открита на Еньовден ", заяви кметът на Арда и прилежащите села Недко Юруков. Замисълът им бил още от предходната година. Открили камък с формата на кюфте покрай граничната вадичка, която разделя България от Гърция. Изровили го с два трактора, натоварили го на камион и го докарали в селото, оповестява actualno.com.

Дървената вилица е дълга 4 метра и е направена от топола. " Кюфтето " пък е с диаметър 2 метра и тежи към 4 тона. Смешната статуя към този момент е туристическа атракция " Вилицата я направиха като задявка към близкото село Могилица, което се слави с голямата си дървена лъжица от няколко години. Зевзеците се майтапят, че откакто Могилица има голяма лъжица, Горна Арда може да има голяма вилица, а село Арда, което е сред тях, може да си постави на центъра голям черпак. Така ще има задоволително места да се снимат туристите, съгласно желанията им към дадена кухня ", споделя Федя Аргиров от Арда.



Огромната лъжица в Могилица е на много години, само че през април тази година я подмениха с нова, защото остарялата се бе напукала, атакувана дълги години от вятър, дъжд, жеги, сняг. С нея локалните хора аплайват за Рекордите на Гинес.

 

Лъжицата за великани е с дължина 5,74 метра, а вместимостта й е 123 литра. В нейната направа участваха още веднъж локални хора отпред с кмета на Могилица Милко Кисьов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР