Снимката показва, че е 82-милиметрова мина, тежи около 3 кг.

...
Снимката показва, че е 82-милиметрова мина, тежи около 3 кг.
Коментари Харесай

Валентин Радев пред bTV за дрона с взривно устройство: Снимката показва, че е мина 82 мм

„ Снимката демонстрира, че е 82-милиметрова мина, тежи към 3 кг. Не е напълно безвредно “. Това сподели пред bTV някогашният министър на защитата Валентин Радев за дрона с взривно устройство, открит край брега на с. Тюленово.

Районът е отцепен, чака се военни от флота да създадат оглед

По думите му при взривяване тази мина е рискова на 100 метра, а с осколките – на към 300 метра.

„ Така сложена мината върху дрон, ще се взриви, в случай че се удари в нещо. Възможно е и при удар в скалите. Според мен няма часовниково устройство, което да задейства този арсенал “, разяснява още Радев.

Той прикани специалисти от МО и Министерство на вътрешните работи от време на време да вършат обходи в морето, с цел да откриват такива муниции

Според него най-вероятно дронът е паднал в морето и водата го е домъкнала до брега.

На въпроса има ли отличителни знаци на такива дронове, от които да стане ясно коя войска го употребява той отговори: „ Често ги маркират по този начин, че да не се знае от коя страна идва, само че има знаци, по които може да бъде разпознат. Дали ние ще успеем да го разпознаем, е различен въпрос “.

„ Няма огромно значение дали дронът е съветски или украински, откакто е на българския бряг “, сподели някогашният министър на защитата

Дронът с взривно устройство е видян през вчерашния ден вечерта от хора от хотела наоколо до брега. Веднага е подаден сигнал на тел. 112. Районът е отцепен от Министерство на вътрешните работи малко след 22 ч., само че военни сапьори дойдоха през днешния ден сутринта към 9 ч.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР