Снимката на профила ми във Facebook с костюм е една

...
Снимката на профила ми във Facebook с костюм е една
Коментари Харесай

Здравко Василев: Води се злонамерена кампания срещу родния туризъм по морето

Снимката на профила ми във Фейсбук с костюм е една провокация, тъй като доста хора започнаха ми задават този въпрос дали още веднъж ще кандидатирам за кмет на Приморско. Това сподели за предаването " Цветовете на България " на Радио " Фокус " Здравко Василев, победител в първото издание на предаването " Big Brother "  и, който реши да влага част от парите си в туристически бизнес.

" Отсега декларирам, че няма да се кандидатирам, тъй като дано да окажем по-по народному – в контрактувани мачове повече не ми се играе. Натрупах доста разочарования от цялата политическа обстановка, система и хора, които вземат участие в нея. И самият факт, че 15 години по-късно, в случай, че една огромна част от живота ми мина в борба с един многомандатен кмет, системата сътвори още един подобен. Явно казусът е в системата. Това желая да кажа. Познавах този човек какъв брой беше кардинален, трудолюбив и така нататък, и по какъв начин единствено за два-три мандата си промени отношението, стандарта на живот, което е доста значимо, което сподели, че единственият тласък за хората, които се стремят сега към политиката, е може би персоналният разцвет и облагодетелстване. Трудно срещам хора, които имат хрумвания, поради които желаят да се борят, желаят да съумяват, които ще създадат живота на нашето малко общество по-добър. Това е огромният проблем. И заради тая причина не намирам съидейници, които да са кардинални, които да са бих споделил и малко по-праволинейни хора. Много отчаяние натрупах, доста ме боли, тъй като няколко пъти се доверявах и предоверявах на хора, които мислех, че имат някакъв капацитет, само че в последна сметка всичко се свежда до това някой да постави на вратата си табелата " министър “, " зам.-министър “, " шеф “, " кмет “ или " зам.-кмет “, и до такава степен стопира тази битка, за която всички толкоз приказваме ", сподели Здравко Василев.

Той посочи, че по собствен личен метод води борбите си.

" Лошото е, че поради нещата, които върша, хората, които са ми близки, пострадаха през годините по един или различен метод, дали бизнесът им, дали нещо друго. И по тази причина оптимално желая да се дистанцирам от тях, тъй като се оказа, че когато не мога да ударя, те удрят това, което най-вече обичаш. А това е доста ниско като отношение. Нагледали сме се на такива обстановки и такива случки ", добави той.

Във връзка с летния сезон, коментарът на Здравко бе подобен:

" Ако би трябвало да бъдем реалисти отливът на туристи е напълно законосъобразен поради насъбраните през годините и отлагането на редица проблеми. Няма какво да си кривим душата. Всички, които живеем по морето, всички, които развиваме някакъв бизнес по морето, го знаем това нещо. Нашето самообладание, на хората, които живеем по морето, нашето неглижирано отношение към натрупването на редица проблеми, трансфораха морето в това, което е – както някой доста тъкмо се беше изразил " бетономорието “. Нямаме на кого да се сърдим. Допуснахме хора, които нямат отношение към морето, да ни вземат решение концесиите на плажовете, които са главен туристически запас за нашите общини и така нататък И в един миг това безмълвие роди това, което виждаме ние. Големите хотели по морето, за които всички толкоз реват - бетони и така нататък, не ги направиха локалните, направиха ги точно отново ония, които са по върховете, с крадените от нас пари ", изясни Здравко Василев.

" Мълчанието ни и търпението ни се върна като бумеранг и унищожи поминъка ни ", безапелационен бе той.

Според Здравко Василев тази година се води злонамерена акция.

" Това, което се случва към този момент тази година, е в действителност някакъв връх, тъй като се води една в действителност злонамерена акция. Намери добра почва в нашите медии, които знаят, че неналичието на каквато и да отговорност за това, което казваш, това, което приказваш, това, което публикуваш в медиите, не носиш никаква отговорност, и ето го резултата. Другият огромен проблем е неналичието на вярата институциите. Аз от 10 дни съм измежду хора, които това им е занимаването, няколко дни поред влизах със експерти в региона на проучването на морето, на морските течения, чистотата на водата и така нататък, те самите споделят: първо, дълги години никой за нищо не ни търси, и когато пристигна един подобен миг, който е сериозен, самите хора към този момент не имат вяра в институциите. Тук към този момент приказваме за счупената страна – нещо, от което започнахме ", добави той.

Лидия ГАВАЗОВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР