Снимката на президента Румен Радев, на която позира бос и

...
Снимката на президента Румен Радев, на която позира бос и
Коментари Харесай

Радев бос и по потник, а как изглеждат световните лидери извън протокола

Снимката на президента Румен Радев, на която театралничи необут и по потник, продължава да е тематика в обществените мрежи.

Някои го нарекоха "народен човек ", други упрекнаха ПР-а му, а специалисти дефинираха фотографията от двора на резиденцията като "отчайваща неопитност " и "поредна неточност ".

Експерт: Зад босия Радев се крият суджуците на Борисов

Потърсихме какви фотоси разгласяват международни държавни водачи и се оказа, че едни от тях съблюдават правила в обществената си връзка, даже когато работят не толкоз прецизно по протокола. Други разрешават фотоси от почивки и персонални моменти да стигнат до медиите.

Докато беше настоящ президент през 2013 година, от екипа на Барак Обама пуснаха обществено негови снимки от Овалния кабинет. На тях той води диалози онлайн и по телефона за значими държавни каузи, до момента в който е стъпил върху президентското бюро.

Снимки с него, които не са били част от протокола, са ставали обществени. Например, когато Обама е с бански на годишната фамилна отмора по коледните празници в Хавай.

Американският президент Доналд Тръмп е от водачите, които обичат обществените изяви. Все отново той е бил част от едно и две известни риалити стратегии. Откакто застана отпред на Съединени американски щати обаче фотосите с него се разгласяват от екипа му, въпреки че постоянно опозиционните американски медии пускат снимки, които се пробват да го дискредитират.

Много рецензии Тръмп понесе след визитата си в Саудитска Арабия поради танц със саби, в който взе участие.

Trump, Tillerson, Ross dance with swords in Saudi Arabia #POTUS looks like a duffass!! https://t.co/unmLdoMbek
— Fineandandy (@Williamfinan) June 26, 2017
При президента на Русия Владимир Путин няма фотография от изява, която да не е утвърдена от екипа му. Едни от най-популярните негови снимки са от лов на риба в Сибир през 2013 година, на които е без дрехи гол до кръста. Демонстрацията на неустрашимост най-вероятно е част от основаването му на облика на мощен общественик.

Гол до кръста се е появявал и канадският министър председател Джъстин Трюдо. Снимки от интервала му на боксьор преди да поеме поста през 2015 година станаха известни в интернет. Вече като политик в „ Туитър “ негов съпартиец пусна фотография от 2013 година, на която той е застанал на ръце върху маса в заседателна зала. В безусловно същата поза е сниман и татко му Пиер през 1970 година, когато също е министър председател на Канада.

Германският канцлер Ангела Меркел е измежду международните водачи, които мъчно излизат отвън протокола. Дори когато тази година беше снимана по какъв начин пие бира, до момента в който разисква бъдещето на Европа, тя отново беше облечена строго - в костюм.

Със сигурност снимки на севернокорейския деспот Ким Чен Ун, които не са утвърдени от него, няма по какъв начин да бъдат обществени. Най-често той е сниман по какъв начин ревизира армията на страната си, само че през 2015 година е сниман при посещаване на новооткрито сиропиталище, облечен напълно в бели облекла.

Новият френски президент Еманюел Макрон също е от водачите, които избират обществения им облик да се оформя от екипа им. Сред известните негови фотоси е по какъв начин той кара колело, с цел да отиде да гласоподава на парламентарните избори предишния месец в Льо Туке.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР