Снимката е илюстративнаСтрелец, обвинен в убийството на жена в района

...
Снимката е илюстративнаСтрелец, обвинен в убийството на жена в района
Коментари Харесай

Стрелец уби трима души, включително репортер, отразяващ първоначалната стрелба

Снимката е илюстративна
Стрелец, упрекнат в убийството на жена в региона на Орландо – град в американския щат Флорида, се върна в същия квартал часове по-късно и простреля още четирима души, като умъртви публицист, отразяващ първичната пукотевица, и 9-годишно дете, заяви полицията във Флорида.

Spectrum News 13 разпознава убития кореспондент в четвъртък като Дилън Лайънс. Фотографът Джеси Уолдън също е бил ранен.

Двамата били в необозначен новинарски автомобил в сряда следобяд, когато отразявали първото ликвидиране, когато мъж се доближил и ги прострелял, съобщи шерифът на окръг Ориндж Джон Мина по време на конференция. След това мъжът отишъл в близкия дом, където прострелял смъртоносно Т’йона Мейджър и ранил тежко майка ѝ. Длъжностните лица към момента не са съобщили името на майката на момичето, написа „ Асошиейтед прес “.

Шерифът съобщи, че полицията е задържала 19-годишния Кийт Мелвин Моузес, който съгласно нея е виновен за всички стрелби.

Мина съобщи, че полицията не знае незабавно претекста за стрелбата. Той сподели, че Моузес се е познавал с 38-годишната Наташа Аугустин, която е първата жертва, само че не наподобява да е имал връзка с някоя от останалите. Той сподели, че не е ясно дали Моузес е знаел, че двама от убитите са публицисти, и означи, че автомобилът им не е изглеждал като характерен новинарски микробус и на него не е имало логото на станцията.

Не е известно незабавно дали Моузес има юрист, който може да приказва от негово име.

Мъжът, който се е обадил на 911, откакто Аугустин е била убита, е разказал на следователите, че е пътувал с нея и е пушил канабис, когато е забелязал Моузес да върви по пътя. Той споделил, че Моузес „ изглеждал повален “, по тази причина му предложил да го закара, съгласно писменото изказване за арест. Моузес се качил в автомобила тъкмо зад Аугустин и към 30 секунди по-късно „ чул мощен гърмеж “ и видял кръв по лицето на дамата.

По думите му той спрял и Моузес напуснал автомобила. Шофьорът се обадил на 911.

Той споделил на следователите, че Моузес и Аугустин не се познават и че не е чул двамата да си разменят думи преди изстрела.

„ Искам да призная какъв ужасяващ ден беше това за нашата общественост и нашите медийни сътрудници “, сподели Мина пред цялостна зала с кореспонденти. „ Никой в нашата общественост – нито една майка, нито едно 9-годишно дете и сигурно не експертите в региона на новините – не би трябвало да става жертва на принуждение с огнестрелно оръжие “.

В сряда сутринта се появиха известия, че жена на 20 години е била простреляна.

Часове по-късно Лайънс и Уолдън са били простреляни, до момента в който са отразявали тази пукотевица, а по-късно и майката и дъщерята, съгласно полицията и очевидци. Екипи на WFTV, които също са отразявали утринната пукотевица, са се пробвали да окажат здравна помощ на публицистите от Spectrum 13.

Мина съобщи, че на Моузес към този момент е повдигнато обвиняване в ликвидиране от първа степен за първичната жертва, а скоро се чакат обвинявания и за другите четири жертви. Криминалното минало на Моузес включва обвинявания за владеене на оръжие, както и за нанасяне на побой при утежняващи условия, нахлуване със смъртоносно оръжие, кражба с щурм и огромни обири, сподели шерифът.

„ Сърцата ни са със фамилията на убития през днешния ден публицист и ранения член на екипа в Ориндж Каунти, Флорида, както и с целия екип на Spectrum “, съобщи в Туитър прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер.

По данни на Комитета за отбрана на публицистите в международен мащаб през предходната година са били убити 40 публицисти, плюс още двама през тази година преди сряда.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР