Снимката е илюстративнаПолиция и жандармерия не дадоха на близо 40

...
Снимката е илюстративнаПолиция и жандармерия не дадоха на близо 40
Коментари Харесай

Полицията не позволи на протестиращи да затворят Е-79

Снимката е илюстративна

Полиция и жандармерия не дадоха на близо 40 индивида в Благоевград да блокират основен път Е-79 при шестия митинг в града против общественото неравноправие, съобщи БГНЕС.

Протестът потегли в 12:30 часа като автошествие от Югозападния университет след дълги разправи с полицията и представителите на общината. Причината – стачкуващите желаеха да минат по Е-79 до кв. „ Струмско ”.

Те пробваха без да пита да блокират интернационалния път, само че бяха спрени от коли на полицията и униформени преди изхода на града.

Последва нов опит за блокиране на Е-79 – този път с пешеходно шествие към платното за Дупница и София. След това и трети – към Симитли и Кулата. Полицията, която имаше доста числено предимство, обаче не даде на протестиращите да спрат трафика.

Стигна се даже до леки спречквания сред протестиращи и служители на реда, само че без съществени физически конфликти.

След това протестиращите се върнаха към града и блокираха за 30-на минути ул. „ Иван Михайлов ” – вход и излаз на града към София.

След 20-на минути протест, на който се оплакаха, че държавното управление не ги е чуло нито да се понижат дотациите за партиите, нито за цената на застраховките, че са се подиграли с коледните добавки за пенсионерите и други, протестиращите върнаха пред университета.

Благодарение на решаващите дейности на полицията обаче не се стигна до затваряне на съществени пътни артерии в неделя, когато хиляди българи се прибират към домовете си.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР