Снимката е илюстративна Спряна е продажбата на 21 това негодно

...
Снимката е илюстративна Спряна е продажбата на 21 това негодно
Коментари Харесай

Спряна е продажбата на 21 тона негодно месо


Снимката е илюстративна

Спряна е продажбата на 21 това негодно за консумация от хора месо, оповестиха от Националната организация по приходите (НАП).

На 15 ноември инспекторите от " Фискален надзор " на Национална агенция за приходите слагат под наблюдаване месото, откакто камионът с него влиза на територията на страната през Граничен контролно-пропусквателен пункт Видин.

Според документите на компанията вносител, стоката е била предопределена за вложение в производството на храна за животни. В документите е било записано, че месото би трябвало да бъде разтоварено в Лясковец. Там обаче стоката е трансферирана на различен камион.

Той идва в Перник, където разтоварва стоката. Там инспекторите от " Фискален надзор " на Национална агенция за приходите благодарение на сътрудниците си от Междуведомствения координационен център за противопоставяне на контрабандата и надзор на придвижването на рискови артикули и товари на ГДБОП го конфискуват. По този метод е предотвратен опит за разпространяването на негодното месо във вътрешната комерсиална мрежа, е посочено в известието на Национална агенция за приходите.

Българската организация по сигурност на храните е наложила забрана на месото и следва неговото заличаване.

На място в Перник са били открити и други негодни хранителни артикули, които също ще бъдат унищожени. Не се показва какви са тези храни.

От началото на 2017 година фискалните сътрудници на Национална агенция за приходите са направили 260 000 инспекции на транспортни средства, като на 78 000 са сложени механически средства за надзор. В резултат на осъществените контролни дейности са наложени 1300 обезпечения, с цел да се избегне отклоняване от облагане, допълват от Национална агенция за приходите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР