Снимката е илюстративна. Мащабна акция на ГДБОП и ДАНС тече

...
Снимката е илюстративна. Мащабна акция на ГДБОП и ДАНС тече
Коментари Харесай

ГДБОП и ДАНС с мащабна акция в ТЕЦ-ове под надзора на европрокуратурата

Снимката е илюстративна.
Мащабна акция на ГДБОП и ДАНС тече в цялата страна. ГДБОП и ДАНС влязоха в три ТЕЦ-а у нас, както и в топлофикациите в шест града. Информацията бе доказана от служебния министър на вътрешните работи министър Иван Демерджиев, който приказва пред публицисти. Той изясни, че интервенцията е под надзора на Европейската прокуратурата у нас.

По информация на БНР инспекции се правят в няколко ТЕЦ-а. Сред тях са „ Бобов дол “, „ Брикел “ и „ Марица-3 “. И трите централи се свързват с предприемача Христо Ковачки, който публично се води техен съветник. Освен това текат инспекции в Перник, Габрово, Сливен, Велико Търново, Русе и Бургас.

„ Ще бъдат оповестени в детайли материалите по цялата акция, сега не мога да разясня, преди да е завършила, не е правилно “, уточни Демерджиев пред публицисти в Габрово.

В отговор на въпрос министърът разяснява, че акцията не е обвързвана с изборите. Отговори негативно и запитан дали става въпрос за корпоративен избор, съобщи Българска телеграфна агенция.

В коментар на въпрос дали е обвързвана с топлоцентралите, министърът уточни, че не е правилно да афишира детайлности за акция, която е в развиване и тече сега.

От димитровградската топлоцентрала (ТЕЦ) „ Марица 3 “ потвърдиха за Българска телеграфна агенция, че в сдружението се прави инспекция от ГДБОП и ДАНС. „ Спокойни сме за провеждащата се ревизия и спомагаме “, заяви основният правист на енергийното сдружение Юлиян Семерджиев.

Проверяват се фактури и други документи. Разпитват се чиновници от производството и администрацията, уточни Семерджиев. По думите му сега предприятието е в работен режим, само че няма проблеми със спазването на екологичните правила. „ Оказваме подпомагане на проверяващите на 100 % “, увери още юристът.

Проверката е почнала през днешния ден сутринта и от сдружението се надяват тя да завърши в границите на днешния ден или най-късно на следващия ден.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР