Снимка: ВМСМинен ловец Цибър“, фрегатата Смели“ и корветата Бодри“ от

...
Снимка: ВМСМинен ловец Цибър“, фрегатата Смели“ и корветата Бодри“ от
Коментари Харесай

Българските бойни кораби в Черно море тренират отразяване на атака по въздух

Снимка: Военноморски сили

Минен ловджия „ Цибър “, фрегатата „ Смели “ и корветата „ Бодри “ от Военноморски сили не престават присъединяване си в интернационалните военноморски учения, оповестява.

„ Цибър ” от Флотилия бойни и спомагателни кораби се причисли към състава на Втората непрекъсната противоминна група на НАТО (SNMCMG 2), оповестиха от Министерството на защитата.

По време на прехода през Босфорския пролив до пристанище Тузла, Република Турция, корабите от състава на групата отработиха сериали по тактическо маневриране и информационни учения. В пристанище Тузла командирите на корабите от Втората непрекъсната противоминна група на НАТО организираха работни срещи при прецизно съблюдаване на противоепидемичните ограничения. Екипажът на минен ловджия „ Цибър ” организира на борда на кораба независима подготовка за дейности при зародил пожар, както и за здравна евакуация на потърпевш.

В понеделник, 22 март, визитата на Втората непрекъсната противоминна група на НАТО в пристанище Тузла приключва и корабите от нейния състав ще поемат курс към пристанище Патра, Република Гърция. Те ще вземат участие в противоминното обучение на Военноморски сили на Република Гърция „ Ariadne – 2021 “.

В пристанище Констанца, Румъния, фрегатата „ Смели ” и корветата „ Бодри ” не престават присъединяване си в учението на Военноморски сили на Румъния „ Sea Shield – 2021 “. Бреговата фаза на учението с интернационално присъединяване завърши и от през днешния ден корабите ще извършват задания на море. Част от тях са: осъществяване на кораби през авансово протрален канал, тактическо маневриране, конвой на транспортен съд, дейности за отразяване офанзивите на въздушен съперник, симулирани противоподводни учения, инспекция на недоверчив транспортен съд, отразяване на офанзивите на ракетни катери.

Фрегатата „ Смели “ като представител на българските Военноморски сили във Втората непрекъсната военноморска група на НАТО (SNMG2) ще организира артилерийска пукотевица по морска цел.

На 26 март участниците в „ Sea Shield – 2021″ ще се завърнат в пристанище Констанца за работна среща и анализ на учението. На 27 март корветата „ Бодри ” ще отплава към Пункта за базиране във Варна, а фрегатата „ Смели ” ще продължи присъединяване си във Втората непрекъсната военноморска група на НАТО с корабоплаване към пристанище Самсун, Република Турция.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР