снимка: ВМСБългарската фрегата Смели“ отплава днес от Варна за да

...
снимка: ВМСБългарската фрегата Смели“ отплава днес от Варна за да
Коментари Харесай

Българската фрегата Смели се включва в опрерация на НАТО в Средиземно море

снимка: Военноморски сили

Българската фрегата „ Смели “ отплава през днешния ден от Варна с цел да взе участие в интервенцията на  НАТО за морска сигурност в Средиземно море „ SEA GUARDIAN ”. Плаването ще е   в състава на Втората непрекъсната група на НАТО (SNMG 2), оповестиха от Военноморски сили. 

Българската фрегата е с командир капитан ІІ сан Трифон Митишев. Очаква се " Смели " да се завърне във Варна на 15 декември 2020 г. 

Фрегата „ Смели “ годишно взе участие в интернационалните учения с кораби от военноморските сили на НАТО. През 2003, 2004 и 2005 година взе участие в интервенцията на НАТО в Средиземно море „ AСTIVE ENDEVOUR ”.

Екипажът е сертифициран според методиката на НАТО – MAREVAL за присъединяване в учения и интервенции на Алианса.

Подготовката на екипажа за плаването беше извършена в къси периоди и в комплицираните условия на изключителна епидемиологична конюнктура, обвързвана с разпространяването на COVID-19. На членове на екипажа бяха направени PCR проби и бяха сложени под карантина на борда на кораба, където беше извършен и последния стадий на подготовката.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР