Снимка: ВМАСедем български медици посрещат празника на Военномедицинската служба на

...
Снимка: ВМАСедем български медици посрещат празника на Военномедицинската служба на
Коментари Харесай

Български медици под пагон посрещат празника си на пост в Афганистан, Мали и Босна

Снимка: ВМА

Седем български медици посрещат празника на Военномедицинската работа на задача надалеч от родината, написа novini.bg.

И точно на 141-та годишнина лекарите и медсестрите под пагон са на своя пост в Афганистан, Мали и Босна и Херцеговина. Последният екип на Военномедицинска академия (ВМА) от четирима медици отпътува за щаба в малийската столица Бамако тъкмо преди два месеца – на 1 юли 2019 година

Само за последните 20 години над 980 лекари и медсестри са се присъединили в интервенциите на НАТО и Европейския съюз в разнообразни горещи точки в света. През близо 128-годишната история на ВМА медиците, рискували живота си надалеч от вкъщи, са повече от 6 хиляди, оповестяват от пресцентъра на ВМА.

141 година след основаването на Военномедицинската работа заветът на доктор Константин Бонев и съидейниците му е жив. През септември клетва ще положат курсантите от третия випуск на компетентност „ Военен доктор ”. Тази година 19 младежи започнаха образованието си в неповторимата стратегия, създадена от ВМА, Военноморското учебно заведение „ Н. Й. Вапцаров ” и Медицинския университет „ Проф. доктор Параскев Стоянов ” във Варна.

По случай празника, на 2 септември /понеделник/, бъдещите военни лекари ще посетят Военномедицинска академия в София. Курсантите от „ Випуск 2025 ” ще имат шанса да се допрян до част от светилата в актуалната медицина, както и да чуят от първо лице за какви провокации би трябвало да е подготвен медикът под пагон.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР